Paştele pe Valea Prahovei. Unde mai poţi petrece Sărbătoarea pascală

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Gradul de ocupare a locurilor de cazare disponibile în staţiunile montane de pe Valea Prahovei pentru perioada sărbătorilor pascale este de aproximativ 80%.

Sinaia este cea mai căutată destinaţie, unde, de altfel, există certitudinea că încă se vor putea practica sporturi de iarnă. Potrivit reprezentanţilor centrelor de informare turistică, în Sinaia sunt unităţi de cazare care încă se află la un nivel de ocupare de 50%-60%, în timp ce altele au vândut toate pachetele disponibile, gradul de ocupare la nivelul staţiunii fiind de 97%.

Pe locul secund se situează Azuga, cu un grad de ocupare a locurilor de cazare de 75%, reprezentanţii Centrului de informare turistică spunând că se aşteaptă ca, până de Paşte, să se atingă un nivel de 90% sau chiar sută la sută. La Buşteni, gradul de ocupare pe unităţi de cazare variază între 30% şi 85% în acest moment, media pe staţiune fiind de 65%, au precizat sursele citate.

Hotelierii au pus la dispoziţia turiştilor pachete cu preţuri cuprinse între câteva sute de lei şi câteva sute de euro, tarifele incluzând gustări şi mese tradiţionale, petreceri şi activităţi pentru copii, unele unităţi punând la dispoziţie şi transportul la biserică în noaptea de Înviere.

Astfel, o vilă de trei stele din Sinaia are în ofertă pachete la 523 lei/persoană, tariful incluzând cazare în cameră dublă, mic dejun, cină pascală, întâmpinare cu produse tradiţionale în noaptea de Înviere şi tombolă, în timp ce o pensiune de trei stele oferă patru nopţi de cazare în cameră dublă la 623 de lei.

În aceeaşi staţiune, un hotel de trei stele din centrul oraşului a scos la vânzare pachete de trei nopţi începând de la 505 lei de persoană (cazare, mic dejun, întâmpinare cu produse tradiţionale în noaptea de Înviere, dejun tradiţional de Paşte), iar un alt hotel cu aceeaşi cotaţie are în ofertă pachete de trei nopţi de cazare în cameră dublă, garsonieră sau duplex la preţuri între 1.050 lei şi 1.650 lei care includ cazare şi cină tradiţională în ziua de Paşte.

Tot la Sinaia, au fost puse în vânzare la hoteluri de patru stele pachete de trei nopţi la 750 de lei/persoană sau de patru nopţi la 890 lei/persoană ori pachete între 1.860 lei şi 4.310 lei care includ trei, patru sau cinci nopţi de cazare pentru două persoane, mic dejun - bufet suedez, primire cu ouă, cozonac şi vin roşu în noaptea de Înviere, dejun Pascal, acces în centrul SPA, discount de 30% la centrul de divertisment (bowling/biliard/jocuri distractive), loc de joacă special amenajat pentru copii, pe toată perioada sejurului, parcare gratuită.

La Buşteni, un hotel de trei stele oferă cazare trei sau patru nopţi, tarifele variind între 345 lei şi 480 lei/loc în funcţie de tipul camerei şi de numărul de nopţi de cazare. În preţ sunt incluse mic dejun, gustare tradiţională în noapte de Înviere şi dejun în ziua de Paşte. Tot aici, o vilă de trei stele are pachete de 350 lei/ persoană/ 3 nopţi de cazare cu demipensiune şi masa festivă de Paşte, o vilă de patru stele oferă turiştilor pachete între 605 lei/persoană şi 785 lei/persoană, în funcţie de numărul nopţilor de cazare, preţul incluzând mic dejun bufet suedez, surpriza Iepuraşului, gustare tradiţională în noaptea de Înviere (ouă roşii, gustare rece, pască, vin), masă festivă în ziua de Paşte, tombolă cu premii surpriză, momente de relaxare la centrul SPA.

În staţiunea Azuga, o vilă de trei stele are în ofertă pachet de 3+1 nopţi, cazare cu demipensiune şi masa tradiţională de Paşti, la 490 lei/persoană, a patra noapte de cazare fiind gratuită, pachet de 3 nopţi, cazare cu demipensiune şi masa tradiţională de Paşti, în valoare de 450 lei/persoană şi pachet de 3 nopţi, cazare cu mic dejun şi masa tradiţională de Paşti, în valoare de 380 lei/persoană. Un hotel de trei stele oferă pachet de trei nopţi cu pensiune completă la 495 lei/persoană loc în cameră dublă (cazare cu mic dejun, dejun în data de 7 aprilie, dejun festiv, cină, acces gratuit la saună, 25% reducere la complex distracţii, 20% reducere la plimbare cu telegondola, transport la Biserica 'Sfânta Treime' pentru slujba de Înviere) şi pachet de trei nopţi cu demipensiune la 415 lei/persoană loc în cameră dublă.

Pe de altă parte, un hotel de cinci stele a pus la vânzare pachete la tarife între 285 euro şi 570 euro, în funcţie de tipul camerei, oferta incluzând trei nopţi de cazare, mic dejun, transfer cu microbuzul la Biserica 'Sfânta Treime', atelier şi vânătoare de ouă pentru copii, petrecere cu animatori, bufet cu produse tradiţionale după slujba de Înviere, dejun tradiţional în ziua de Paşte, voucher de 50 lei/cameră/sejur la Garden SPA şi acces la centrul SPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel