Paste cu pui și legume, gata în câteva minute. Doar pune ingredientele într-o tigaie și cina este gata

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Paste cu pui și legume, gata în câteva minute. Doar pune ingredientele într-o tigaie și cina este gata. Sursa - pixabay.com
Paste cu pui și legume, gata în câteva minute. Doar pune ingredientele într-o tigaie și cina este gata. Sursa - pixabay.com

O cină rapidă și gustoasă nu este un vis, ci o realitate. Iată o modalitate interesantă de a găti pastele.  

 

 

Nu trebuie să fierbeți și să prăjiți nimic separat. Totul se gătește deodată într-o tigaie. Și va dura aproximativ 15 minute.

Ingrediente:

250 grame de spaghete,

400 grame de file de pui,

250 grame de roșii cherry,

o jumătate de ardei gras,

3 căței de usturoi,

400-500 ml apă,

4 linguri de ulei vegetal,

30 grame de cașcaval. 

pătrunjel - o legătură,

sare și piper - după gust. 

 

Rețeta, pas cu pas

 

Puneți pastele crude într-o tigaie adâncă. Alături, adăugați roșiile cherry tăiate în jumătate și ardeiul tăiați cubulețe. Adăugați fileul de pui tăiat cubulețe, felii de usturoi și verdeața tocată mărunt. Deasupra se presoară sare, piper și boia.

Clătite italienești cu ricotta și spanac - un preparat cu adevărat deosebit

Nu uitați să adăugați și uleiul. Umpleți vasul cu apă, astfel încât să acopere toate ingredientele cu aproximativ jumătate de centimetru.

Puneți tigaia pe aragaz, la foc mediu și gătiți  11 minute, amestecând din când în când. La final se presară, cașcaval dat prin răzătoare și verdeață tocată. Poftă bună!

Vezi și:

 

Ce să faci când nu mai știi ce să faci de mâncare: pizza din spaghete, crocantă la exterior și moale la interior

 

Ce să faci când nu mai știi ce să faci de mâncare? E simplu! Faci o pizza din spaghete. Iese crocantă la exterior și moale la interior.

De foarte multe ori, pur și simplu nu mai știm ce să facem de mâncare. Dacă ai această dilemă sau dacă pur și simplu îți e poftă de ceva bun, poți face o pizza din spaghete. Acest preparat este ideal și dacă ți-au rămas spaghete de la prânz sau de la cina anterioară.  

Iată cum se face acest preparat surprinzător. 

Ingrediente

- 300 grame spaghete

- 300 grame carne tocată

- 100 grame de bulion de roșii

- 1 ou

- 70 grame parmezan ras

- 60 ml ulei de măsline

- sare și piper negru

 

Mod de preparare  

 

Fierbem spaghetele în apă cu sare, păstrându-le al dente. Nu le fierbeți prea mult până să se înmoaie. Le scurgem într-un bol.

Într-o tigaie, punem o lingură de ulei la încins. Când uleiul s-a încins, se adaugă carnea tocată și se gătește câteva minute, amestecând tot timpul. Ulterior, peste carne se adaugă bulionul.  

Spaghetele scurse se adaugă în tigaia cu carne, se amestecă și se oprește focul. Aveți grijă ca spaghetele să rămân al dente, de aceea, dacă este necesar, adăugați puțină apă de gătit. După ce ați opriți focul, tigaia trebuie pusă într-un castron mare cu apă rece ca spaghetele să se răcească mai repede.

Banderillas, pentru acele zile în care nu prea ai chef să gătești. O rețetă simplă și delicioasă, gata în câteva minute - FOTO

Într-un bol se bat oul cu parmezanul ras, un praf de sare și piper negru proaspăt măcinat. Se adaugă, apoi, totul în spaghetele răcite și se amesteca bine.

Se încinge uleiul într-o tigaie și se toarnă spaghetele, presând bine cu o spatulă.

Înainte de a întoarce această pizza din spaghete, așteptați să se formeze o crustă crocantă. Trebuie totodată să aveți grijă ca focul să fie mediu, astfel încât flacăra să transmită o căldură omogenă.

Când suprafața inferioară a pizzei este aurie și crocantă, întoarceți-o cu ajutorul unui capac. Nu uitați să mai adăugați o lingură de ulei de măsline.

Când pizza este crocanta pe ambele părți, o scoatem cu grija din tigaie și o lăsăm câteva secunde pe hârtie absorbantă. Apoi o tăiem felii și o servim la masă. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

   
https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

    
https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel