Pască fără aluat, rețeta simplă în 4 pași. Salveaz-o acum, să n-o cauți de Paște

Pască fără aluat, rețeta simplă în 4 pași
Pască fără aluat, rețeta simplă în 4 pași

Pască fără aluat este o rețetă ușor de făcut, iar rezultatul va impresiona pe oricine îți calcă pragul de sfintele Sărbători de Paște. Vezi cum se face și salvează acum această rețetă ca să n-o cauți de Paște.  

Pască fără aluat este o variană a desertului tradițional care cu siguranță îi va impresiona pe oaspeții de la masa de Paște.

Citește și Kulich, cozonac rusesc pentru Paște, foarte pufos și delicios! Rețeta pas cu pas a gospodinelor

Iată cum se face.

Vezi și: Rețetă cu pește pentru Florii: Păstrăv Bellavista cu legume, deliciul italian care te va surprinde

Ingrediente

 

- 700 grame brânză de vaci (se măsoară după ce am scurs-o foarte bine)

- 400 grame smântână normală

- 7 ouă

- o cană cu zahăr

- 125 g unt topit și răcit

Vezi și: Salată boeuf. Rețeta clasică, românească, pe care bunicile o pregăteau de Paște

- 4 linguri cu vârf de făină

- 4 linguri cu vârf de griș

- 4 plicuri cu zahăr vanilat

- 200 g stafide înmuiate într-o lingură cu esență de rom

- 2 lingurițe coajă de lămâie

- un vârf cuțit de sare

Citește și: Horoscop de Paște... în bucătărie. Rețetele preferate ale zodiilor: Pentru Fecioare, combinația de miel cu caise este divină

Pască fără aluat. Mod de preparare

 

Pasul 1

Se separă gălbenușurile de albușuri. Se pune brânză de vaci într-un bol încăpător și se adăuga zahărul, zahărul vanilat, gălbenușurile, smântână, făină, grișul, untul și coaja de lămâie.

Se amestecă cu telul până la omogenizare, apoi se adăugă stafidele.

Pasul 2

Se mixează albușurile spumă cu un praf de sare și apoi se încorporează treptat în compoziția de brânză, amestecând ușor cu telul.

Pasul 3

Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt, si se da la cuptorul preîncălzit în prealabil. Această pască fără aluat se coace timp de aproximativ o oră la foc mediu sau până prăjitură se rumenește frumos.

Pasul 4

Când pasca este coaptă, se lasă să se răcească în tavă, nu se umblă atunci la ea.

Poftă buna!

Dacă ți-a plăcut rețeta de pască fără aluat, cu siguranță o să-ți placă și cea de Prăjitură Dalia.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy