Pască cu brânză și ciocolată, fără aluat. Rețeta vedetă a mesei de Paște și secretul care o face extrem de ușor de pregătit

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Pască cu brânză și ciocolată, fără aluat. Rețeta vedetă a mesei de Paște și secretul care o face extrem de ușor de pregătit
Pască cu brânză și ciocolată, fără aluat. Rețeta vedetă a mesei de Paște și secretul care o face extrem de ușor de pregătit

Pască sau azimă se referă la un fel de mâncare, de obicei sub formă de pâine, pe care evreii religioși o consumă în timpul Paștelui evreiesc sau la un cozonac special mâncat de creștini de Paști. Iată o rețetă elegantă de Pască cu brânză și ciocolată, fără aluat, un preparat savuros care  va deveni vedeta mesei sărbătorilor pascale din 2021.

Această rețetă este fină și pufoasă, îmbinând suplețea budincilor de ciocolată și vanilie, cu savoarea brânzei proaspete de vaci. Secretul acestei rețete, care se prepară rapid, sunt plicurile de budincă ce se găsesc în orice magazin și care vă vor ajuta foarte mult să economisiți timp.

Citește și Pască tradițională cu brânză dulce și aluat pufos. Cum se prepară cel mai bun desert de Paște al românilor

Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie.

Pentru crema de ciocolată

 450g ciocolată neagră

 450g zahăr

 350g unt/margarină

 o lingură făină

 9 ouă

 2 plicuri budincă de ciocolată 

S-ar putea să îți placă și: Budincă de lămâie fără zahăr, de post: Un deliciu răcoritor, simplu și rapid

 

Pentru Umplutura cu brânză

 450g brânză de vaci

 100-125g zahăr pudră

 100g frișcă lichidă

 1 plic Budincă de vanilie 

 2 ouă

  coajă de lămâie/portocală după preferință

Vezi și: Rețeta „Să fac spume dacă știu“, prăjitura care a „incendiat“ TikTok-ul! Cum se repară desertul pufos cu nume haios (video)

Pască cu brânză și ciocolată, fără aluat: Mod de preparare pas cu pas

 

Se prepară întâi crema de ciocolată: Se topește ciocolata împreună cu untul/margarina la bain marie și se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei.

Ouăle se mixează cu zahărul, după care se adaugă ciocolata topită peste spumă și se amestecă ușor, timp în care se adaugă făina și budinca de vanilie.

Trecem la pregătirea umpluturi cu brânză:  Se amestecă toate ingredientele solide, apoi se adaugă pe rând brânza, ouăle bătute și frișca și se mixează până se obține consistența unei paste.

Se toarnă umplutura de brânză într-o matriță de tort cu margini detașabile, apoi se pune crema de ciocolată peste brânză.

Se coace 40-45 minute la 180°C în cuptorul preîncălzit. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit, după care se scoate din formă.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Pască cu brânză și ciocolată, fără aluat, s-a putea să îți palcă și cea de Tartă de ciocolată, rețetă simplă și rapidă: E gata în 15 minute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel