Parlamentul European, decizie privind salariile muncitorilor detaşaţi în alt stat membru al UE

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Muncitorii detaşaţi temporar într-un alt stat membru al UE trebuie să primească un salariu egal cu cel al unui lucrător local pentru aceeaşi muncă în aceleaşi condiţii.

Parlamentul European a adoptat normele referitoare la salariile muncitorilor detașați într-un alt stat membru al UE, care trebuie să primească  un salariu egal cu cel al unui lucrător local pentru aceeaşi muncă în aceleaşi condiţii, informează romania-actualitati.ro

Este reformată astfel o directivă europeană adoptată în anul 1996. Modificările au fost cerute încă din campania electorală de anul trecut de preşedintele francez, Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron, a integrat în campania sa electorală modificarea directivei privindu-i pe lucrătorii detaşaţi. El a pledat, de altfel, pentru această schimbare inclusiv în timpul vizitei sale în România din luna august anul trecut. Emmanuel Macron a explicat atunci că dumpingul social practicat de anumite ţări din estul UE riscă să conducă pe termen mai lung la dezmembrarea Uniunii. Cu directiva modificată, un lucrător detaşat într-o altă ţară a UE va trebui să primească acelaşi salariu şi aceleaşi avantaje ca un lucrător local, cheltuielile pentru locuinţă şi hrană nemaifiindu-i scăzute din salariu, iar durata maximă a detaşării va diminua de la 3 ani la ora actuală la numai un an prelungibil cu maximum şase luni. Este adevărat, pe de altă parte, că numărul de locuri de muncă propuse lucrătorilor detaşaţi riscă să scadă de acum încolo, în contextul în care ele au crescut cu 69% între 2010 şi 2016 în ţări ca Franţa, Belgia sau Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel