Parlamentarii încep dezbaterile pe marginea bugetului de stat pe 2023

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Dezbaterea proiectului bugetului de stat şi proiectului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 începe, luni, în Parlament.

 

Proiectele vor fi dezbătute mai întâi în comisiile de specialitate, joi urmând să fie dat votul final pe cele două acte normative în plenul Parlamentului, potrivit calendarului stabilit de Birourile permanente reunite.

Senatorii şi deputaţii au avut termen până duminică, la ora 18,00, să depună amendamente la cele două proiecte, iar luni, de la ora 11,00, intră în dezbaterea comisiilor permanente pentru avize.

Conducerea Parlamentului va stabili luni dimineaţă şi timpii alocaţi dezbaterilor generale care le revin grupurilor parlamentare în Comisiile reunite de buget-finanţe, a căror şedinţă va începe la ora 11,00.

Luni de la ora 15,00 şi marţi, până la finalizare, au loc dezbaterile cu ordonatorii principali de credite în Comisiile de buget-finanţe.

Miercuri, de la ora 15,00, proiectul bugetului de stat va intra în dezbaterea plenului Parlamentului, zi în care dezbaterile vor continua până la finalizare, iar votul final va fi joi.

Guvernul a aprobat joia trecută proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2023.

Potrivit ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, bugetul pe anul viitor este construit pe o prognoză de PIB nominal de 1.552,1 miliarde de lei, cu o creştere reală de 2,8%, dar şi pe o descreştere a deficitelor, respectiv deficitul de cont curent scade la 8,5% de la 8,8% şi deficitul public - la 4,4% din PIB de la 5,7%. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel