Paris: Proteste VIOLENTE. Capitala Franței sub asediu. Se închide turnul Eiffel, se cere DEMISIA lui Macron

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Noi proteste la Paris.

Protestatarii „veste galbene” din Paris, Franța, anunță un protest masiv în weekend. Potrivit acestora, amploarea protestelor va crește întrucât consideră că mai au probleme multe de rezolvat.

„Am rezolvat o problemă, dar mai avem altele", anunță protestatarii.

Se pare că simbolurile Franței, cum ar fi Turnul Eiffel, vor fi închise. De asemenea se cere și demisia președintelui Emmanuel Macron.

Premierul francez Edouard Philippe, a declarat joi că peste 89.000 de membri ai forţelor de ordine vor fi mobilizaţi sâmbătă în Franţa, dintre care 8.000 la Paris, în cadrul unei noi zile de mobilizare a"Vestelor galbene", relatează AFP.

Douăsprezece vehicule blindate ale jandarmeriei (VBRG) vor fi utilizate la Paris, a adăugat şeful guvernului, referindu-se la un dispozitiv "excepţional". Aproximativ 65.000 de membri ai forţelor de ordine, între care 5.000 la Paris, au fost desfăşuraţi sâmbăta trecută într-o zi care fost marcată de scene de revoltă, inclusiv în capitală.

Ultimele estimări arată că protestatarii au provocat pagube de 4 milioane de euro doar mobilierului stradal. De asemenea, sectorul agro-alimentar ar putea înregistra pierderi de 13 miliarde de euro, din cauza blocajelor rutiere provocate de vestele galbele. 

Protestele vestelor galbene - numite aşa deoarece participanţii poartă veste reflectorizante - au început pe 17 noiembrie. Principala menulţumire a manifestanţilor este majorarea, de anul viitor, a preţului carburanţilor. În plus, în Franţa se înregistrează o nemulţumire generală faţă de scăderea nivelului de trai.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel