Paris. Măsuri după atacul asupra taberelor de ROMI. Autorităţi: "Nu au RĂPIT copii"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Tabere
Tabere

Mai mulți indivizi au ajuns după gratii după ce în seara zilei de luni au asaltat nişte tabere de romi de la periferia nordică a Parisului. Atacul ar fi urmarea unor postări pe rețelele sociale, în care romii sunt acuzaţi de răpiri de copii. Autoritățile au stabilit că a fost vorba de vehicularea unor informații false.

Patru dintre cele 20 de persoane arestate au compărut deja în procedură de urgență în fața Tribunalului de la Bobigny, Departamentul Seine-Saint-Denis, limitrof cu Parisul la nord-est, însă procesul a fost amânat pentru data de 17 aprilie.

În urma unor zvonuri multiplicate pe Facebook și pe alte rețele, potrivit cărora un autobuz alb care circula prin zonă a răpit un copil din apropierea unei brutării, atacatorii înarmați cu bâte și cuțite au ajuns la taberele de romi din mai multe localități din suburbiile capitalei franceze, unde au amenințat, au încercat să le distrugă bunurile și i-au lovit pe unii dintre oamenii de acolo.

 

Romii, ţinta mesajelor rasiste de pe internet

 

De altfel, de câteva săptămâni circulă pe rețelele de socializare tot felul de zvonuri și de mesaje rasiste împotriva romilor din România, Serbia și Bulgaria.

În încercarea de a opri escaladarea tensiunilor, Poliția din Seine-Saint-Denis a distribuit mai multe mesaje populației din zonă, în care afirmă că este vorba de știri false și îi îndeamnă să nu dea curs incitărilor la ură.

De altfel, cei arestați pentru că au atacat taberele de romi, indivizi cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, sunt în general persoane fără ocupație și cu antecedente penale ca urmare a unui comportament violent.

 

Zvonuri despre o dubă care răpeşte copii

 

Potrivit unor asociații pentru apărarea drepturilor omului, romii din taberele de la periferia Parisului spun că, de câteva zile, trăiesc sub teroare și se tem pentru viața lor.

Aceleași asociații susțin că, în ultima perioadă, agresiunile comise asupra romilor sunt din ce în ce mai frecvente, în special în regiunea pariziană.

Ei atrag atenția că zvonul cu duba albă care răpește copii apare cu regularitate în fiecare an, în Franța, însă nici o anchetă a Poliției nu a confirmat nici existența ei și nici răpire a vreunui copil.

 

Guvernul francez, reacţie cu privire la atacurile împotriva romilor

 

Autoritățile au mărit numărul forțelor de ordine care patrulează în zonele respective.

Şi guvernul francez a reacționat la violențele comise asupra romilor, prin purtătorul său de cuvânt, potrivit căruia răspunsurile ce trebuie date de autorități la astfel de derive absolut inacceptabile trebuie să fie de natură judiciară și penală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel