Panică pentru zeci de pasageri care erau într-un avion ce se îndrepta spre Germania: „A intrat în cădere liberă. Oamenii și mâncarea au zburat” - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Panică pentru zeci de pasageri care erau într-un avion ce se îndrepta spre Germania: „A intrat în cădere liberă. Oamenii și mâncarea au zburat” - VIDEO
Panică pentru zeci de pasageri care erau într-un avion ce se îndrepta spre Germania: „A intrat în cădere liberă. Oamenii și mâncarea au zburat” - VIDEO

Un zbor Lufthansa de la Austin (Texas, SUA) la Frankfurt (Germania) a fost forțat să devieze spre Aeroportul Internațional Dulles (Washington, SUA) miercuri seară, după ce avionul a întâmpinat turbulențe severe, potrivit Administrației Federale a Aviației (FAA).

Airbus A330 „a aterizat în siguranță” la Dulles și șapte persoane au fost duse la spitalele locale, potrivit unui purtător de cuvânt al Autorității Aeroporturilor Metropolitane din Washington.

Un purtător de cuvânt al FAA a confirmat că zborul 469 a aterizat „fără incidente” în jurul orei locale 21:10. Echipajul a raportat că a întâlnit turbulențe severe deasupra Tennessee, a adăugat el.

 

 

Avionul a intrat în „cădere liberă”

 

Lufthansa a confirmat că zborul LH469 care călătorea de la Austin la Frankfurt „a întâmpinat turbulențe scurte, dar severe, la aproximativ 90 de minute după decolare” și a declarat că echipajul „a aterizat neprogramat pe aeroportul Washington Dulles ca măsură de precauție”.

Transportatorul a spus că după ce aeronava a aterizat, „pasagerii afectați au primit îngrijiri medicale”. Nu a precizat câți pasageri au fost răniți.

Un pasager al zborului a spus că avionul a intrat în „cădere liberă” în timp ce serviciul de cină începea. Pasagerul, care a vorbit sub condiția anonimatului, a spus că oamenii și mâncarea „au zburat în aer, lovind și chiar stricând tavanul avionului”.

Cineva de pe scaunul din fața pasagerului a fost „rănit grav”, cu „sânge stropit pe scaun”, a spus pasagerul. Persoana rănită a fost scoasă din avion într-un scaun cu rotile, a spus pasagerul.

Pasagerul călătorea cu un însoțitor și ambii au fost nevătămați, deși hainele lor erau murdare de mâncare și vin. Compania aeriană a plătit pentru o cameră de hotel și un taxi, dar nu a ajutat cu alte cheltuieli, a spus pasagerul.

 

Lufthansa și-a exprimat regretul

 

Lufthansa a spus că personalul de la sol de la Dulles „se ocupa în prezent de bunăstarea pasagerilor”, dar nu a oferit imediat detalii suplimentare atunci când i-a fost cerut să clarifice dacă intenționează să despăgubească pasagerii.

Transportatorul și-a exprimat regretul pentru „inconvenientele cauzate pasagerilor”.

FAA a spus că va investiga incidentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel