UPDATE. Panică în Italia. Un român, posibil înarmat, s-a baricadat cu fiul în casă, refuzând să-l predea mamei. Procurorul: "Este răpire, va fi arestat"

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Roman alcoolic arestat după ce și-a bătut partenera cu brutalitate
Italia. Roman alcoolic arestat după ce și-a bătut partenera cu brutalitate

Panică în această dimineață în Rodengo Saiano, în zona Brescia. Un român, separat de soție, s-a baricadat în casă cu fiul său de opt ani, după ce a atacat un asistent social. Autoritățile se tem că omul poate fi înarmat.

UPDATE, 12.20

Băiatul de 4 ani care a fost răpit ieri după-amiază de tatăl său, un cetățean român, a ieșit în brațele mamei sale. Cei doi s-au urcat apoi într-o mașină și au părăsit complexul rezidențial din Roncadelle (Brescia), unde se află apartamentul în care bărbatul s-a baricadat cu micuțul încă de miercuri după-amiază târziu.

Anterior, avocatul bărbatului, care este despărțit de mama copilului, a avut o discuție lungă cu acesta. "Problema a fost rezolvată. Copilul este bine, iar tatăl a regretat gestul pe care l-a făcut. Din punct de vedere tehnic, este o răpire și va fi arestat", a declarat de procurorul din Brescia, Francesco Prete, care a sosit la fața locului în ultimele ore pentru a coordona ancheta, citat de LA Reppublica.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un tată de naționalitate română s-a baricadat în casă cu fiul său de 8 ani după ce a atacat un asistent social. Este posibil ca bărbatul să fi fost înarmat, dar nu există deocamdată o confirmare a acestui detaliu, relatează Il Giornale.

Potrivit reconstituirilor, tatăl ar fi atacat-o pe asistenta socială la sfârșitul după-amiezii de ieri, la finalul unei întâlniri în regim protejat, și ar fi refuzat să îi predea copilul. Părintele s-a încuiat apoi cu fiul său în locuința sa din Roncadelle, o comună din provincia Brescia. Strada pe care se află casa a fost izolată de carabinieri care încearcă să îl calmeze și să îl facă să intre în rațiune pentru a putea scoate copilul din imobil.

Panică în Italia. Un român atacă un asistent social și se baricadează cu fiul său în casă: Autoritățile se tem că este înarmat 

 

Copilul ar fi fost literalmente smuls din mâinile asistentului social de către tatăl, care a fugit apoi, luând copilul cu el. Incidentul a avut loc în Rodengo Saiano, în zona Brescia. Soldații l-au identificat apoi pe părinte, care s-a dovedit a fi separat de soția sa și originar din Europa de Est, relatează presa italiană. Negocierile dintre carabinieri și bărbat au durat pe tot parcursul nopții și au continuat până dimineața. Se pare că bărbatul ar fi amenințat-o și pe asistenta socială în momentul răpirii, arătând un pistol, despre care nu s-a putut stabili dacă era adevărat sau fals.

Tatăl ar fi acționat luând prin surprindere asistentul social, o femeie de 36 de ani. Acesta ar fi împins-o pe profesionistă, smulgându-i copilul și urcându-se în mașina sa cu fiul său, în care au fugit amândoi. Femeia a dat imediat alarma, dar, în ciuda intervenției imediate a carabinierilor, aceștia nu au reușit să ajungă la mașina condusă de bărbat. La scurt timp, părintele și copilul au fost depistați la locuința românului, în interiorul căreia bărbatul căutat s-a baricadat, rostind fraze incoerente către oricine se apropia de ușa casei.

Potrivit rapoartelor, carabinierii au reușit să vorbească cu copilul la telefon pentru a se asigura de starea acestuia. Se pare că ultimul contact a fost făcut la ora 2 dimineața. Militarii cred că copilul a adormit și încă nu s-a trezit. Se pare că părintele are cazier pentru violență domestică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel