Pandemia COVID-19 îl determină pe Biden să se concentreze asupra amenințărilor biologice

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Președintele american Joe Biden a pus marți în mișcare un plan de contracarare a amenințărilor biologice și de pregătire pentru următoarea pandemie, după ce coronavirusul COVID-19 a provocat peste un milion de decese în Statele Unite.

Biden a semnat trei documente privind securitatea în materie de bioapărare, menite să stabilească o strategie și un plan de implementare pentru a se pregăti pentru următoarea dată când un virus se va răspândi pe scară largă în Statele Unite.

 

Statele Unite trebuie să fie pregătită de orice scenariu

 

Strategia națională de bioapărare, publicată de Casa Albă, a declarat că Statele Unite trebuie să facă față "eliberării accidentale de agenți biologici și amenințărilor reprezentate de grupuri teroriste sau de adversari care încearcă să folosească arme biologice".

Un memorandum semnat de Biden stabilește o structură de coordonare a politicilor de bioapărare între agențiile guvernamentale, cu supravegherea Casei Albe.

Acesta ordonă comunității de informații americane să monitorizeze amenințările și să se asigure că Statele Unite "se adaptează în mod continuu la acest peisaj de amenințări în continuă evoluție" prin organizarea de exerciții anuale, a declarat un înalt oficial al administrației în descrierea noului plan.

 

Planul solicită Congresului să aprobe o cerere de 88 de miliarde de dolari pentru pregătirea pentru pandemii

 

Planul solicită Congresului să aprobe o cerere de 88 de miliarde de dolari pe o perioadă de cinci ani pentru pregătirea pentru pandemii și bioapărare. Solicitarea a fost blocată în Congres, deoarece legislatorii se ceartă pe tema cheltuielilor guvernamentale.

Scopul este de a "preveni epidemiile și incidentele biologice înainte ca acestea să se producă, indiferent dacă sunt naturale, deliberate sau accidentale", a declarat oficialul conform Reuters.

Întrebările privind originea coronavirusului nu au fost niciodată pe deplin rezolvate. Statele Unite au suspiciuni că virusul provine din China, în ciuda negărilor Beijingului.

Planul stabilește un obiectiv de "recrutare, formare și menținere a unui cadru robust și permanent de lucrători din domeniul sănătății în toate cele 50 de state" pentru a face față amenințărilor biologice, a precizat oficialul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel