Pâine de portocale - un desert aromat, incredibil de ușor de făcut

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Pâine de portocale - un desert aromat, incredibil de ușor de făcut
Pâine de portocale - un desert aromat, incredibil de ușor de făcut

Pâinea de portocale este o prăjitură tradițională siciliană caracterizată de o aromă intensă de citrice datorită utilizării întregii portocale, inclusiv a cojilor fructului. Se lasă totuși la o parte semințele, pentru a nu ieși amară.  

Este un preparat foarte simplu pentru care nu ai nevoie decât de un mixer și un bol: de fapt, portocala se toacă mărunt cu ulei și lapte, amestecul obținut se combină cu elementele uscate și gata. 

Rezultatul este o prăjitură pufoasă, cu o aromă puternică și intensă, excelentă pentru acele zile mohorâte în care vrei să te răsfeți cu un mic preparat delicios. 

Vezi și: Ruladă specială de Crăciun - un desert cu care vei impresiona pe oricine îți va călca pragul de Sărbători

Pentru pâinea cu portocale trebuie să folosim portocale organice. Orice ai alege, este important ca pe ambalaj să fie scris "coajă comestibilă". Prin urmare, vă recomandăm să cumpărați de la un producător de încredere care poate garanta originea portocalelor și metodele de prelucrare a acestora.  

În plus, este important ca feliile să nu conțină semințe înainte de a fi amestecate, pentru a evita ca acestea să elibereze un gust amar și să nu se amestece complet.

Suprafața desertului a fost acoperită cu marmeladă de portocale, care poate fi ușor de preparat acasă. 

Ingrediente (pentru o formă de copt de 24 cm)

 

- 300 g făină

- 3 ouă

- 100 g ulei

- 250 g zahăr

- 100 ml lapte

- 1 pliculet de drojdie uscată

- 1 portocală organică (fără sâmburi)

- 1 linguriță de esență de vanilie 

Cum să faci pâine de portocale

 

Mai întâi se spală bine portocala și se taie în bucăți, păstrând coaja (îndepărtând cu grijă semințele care ar fi amare). 

Se pune într-un blender și se adaugă laptele și uleiul și se mixează până când devine omogen și cremos.  Într-un castron, se cerne făina și se adaugă zahărul, apoi se adaugă ouăle și lingurița de vanilie. Cu ajutorul unui mixer electric amestecăm ingredientele timp de câteva secunde.

Acum adăugați amestecul de portocale bătut anterior și bateți din nou.

Se adaugă praful de copt și se amestecă bine.

Se unge și se tapetează o formă de copt de 24 cm și se toarnă amestecul. Se coace la 180° timp de 60 de minute într-un cuptor static (160° timp de 50 de minute dacă este ventilat).

Când este coaptă, se scoate prăjitura din formă, se lasă să se răcească și se unge suprafața cu marmeladă de portocale.

De asemenea, puteți servi pâinea de portocale fără marmeladă, eventual cu un praf de zahăr pudră.

Poftă bună!

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel