Pagina Ambasadei Austriei, luată cu asalt de românii furioși: "Ne-ați tăiat pădurile și ne furați petrolul. Boicot!"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Anunțul Austriei că va bloca aderarea țării noastre la Spațiul Schengen i-a înfuriat pe români, care au luat cu asalt pagina de Facebook a Ambasadei Austriei în România. 

Austria a anunțat marți că refuză oficial primirea României în Schengen. Cancelarul Nehammer a declarat că Viena nu va accepta extinderea spațiului Schengen cu România și Bulgaria. 

"Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea spațiului Schengen cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au trecut granița Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a spus Nehammer. 

Anunțul lui Nehammer i-a înfuriat pe români, care au postat zeci de comentarii pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Austriei în România. 

În timp ce unii dintre ei amintesc de afacerile pe care le fac companiile austriece în România, alții evidențiază "prietenia" Austriei cu Rusia. 

Cum au reacționat românii, după ce Austria a anunțat că nu ne vrea în Schengen

 

Iata doar câteva dintre comentariile postate de români pe pagina Ambasadei Austriei la București.

"Cred ca o mai rarim cu mersul la schi la voi, dacă nu intram în Schengen. Mai rar și la OMV.  Sper ca fiecare dintre noi sa va boicoteze firmele si produsele. Din păcate nu dați dovada de corectitudine și nici exemplu de democrație".

"Nu stiu daca cancelarul si ministrul vostru de interne sunt la fel de “dotati” intelectual ca ai nostri, sau pur si simplu joaca tot felul de jocuri politice pentru ca sa-si dea importanta.Romania nefiind in Schengen nu are datoria sa va pazeasca voua granitele. Iar daca sus numitii nu stiau, Romania nici macar nu mai are granita comuna cu Austria.Iar daca totusi ajung imigranti ilegali in Austria dinspre sud-est, nu ajung din cauza Romaniei, ci cel mult datorita Ungariei, Sloveniei sau a Italiei, care sunt in Schengen. Nu s-au gindit domnii cu pricina sa ceara scoaterea din Schengen a Ungariei, Sloveniei sau a Italiei? In concluzie aveti un cancelar si un ministru de interne care joaca un joc pueril si absolut penibil care nu aduce absolut niciun beneficiu Austriei sau austriecilor, ci dimpotriva".

"Hotilor, ne-ati taiat padurile si ne furati petrolul. Dragi concetateni, boicotati firmele austriece. Austria e ceea ce a fost: locul nasterii lui hitler".

"Sunteti o tara care, inca din 1990, faceti "jocuri" in deplina lipsa de respect, de fair play, fata de Romania si romani. Ati inceput cu povestea cu "lebedele de la Schonbrunn" (cand vreodata au fost lebede la Schonbrunn??!!), ati continuat cu "lectiile de democratie" si, iata, sfarsiti (cred ca acesta este sfarsitul) cu un alt "joc", in acelasi registru propriu voua - nedemocratic, lipsit de respect si onestitate, antieuropean, dar complet rusofil. What a shame! A big shame!"

"Boicot firmelor austriece"

"Solutia sta in putinta conducatorilor statului roman : cresterea nivelului redeventelor pentru OMV la valori normale pentru Europa, solicitarea de capitalizare a Bancii Comerciale la nivelul cerut de BNR, verificarea furturilor de la Holzindustrie Schweighofer si oprirea exportului de lemn"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel