(P) Ronaldo Deaconu, refuzat de CFR Cluj a semnat un contract cu echipa poloneză Korona Kielce

Editor Team |
Data publicării:
Ronaldo Deaconu, refuzat de CFR Cluj a semnat un contract cu echipa poloneză Korona Kielce
Ronaldo Deaconu, refuzat de CFR Cluj a semnat un contract cu echipa poloneză Korona Kielce

Mijlocașul Ronaldo Deaconu, vă fi noul jucător al echipei poloneze Korona Kielce, proaspăt promovată în Ekstraklasa, cea mai importantă competiție a fotbalului Polonez.

Deaconu a părăsit echipa Shaanxi Changan, la începutul lunii iulie, după ce a purtat doar două luni tricoul clubului chinez. Jucătorul a fost la un pas de semnarea unui contract cu CFR Cluj, însă transferul nu s-a concretizat.

CFR Cluj a renunțat la Ronaldo Deaconu

 

Deși la sfârșitul lunii trecute lucrurile păreau ca și aranjate, iar Deaconu se antrena cu campioana României CFR Cluj, după rezilierea contractului cu echipa din cea de a doua ligă chineză, oficialul feroviarilor Marius Bilașco a anunțat că mutarea mijlocașul nu mai este o opțiune pentru echipa condusă de Dan Petrescu.

Acesta a mai dezvăluit, la nici o săptămână după ce lucrurile păreau că sunt pe punctul de a se definitiva și campioana CFR Cluj îi oferise mijlocașului un contract, că în urma unor discuții lucrurile s-au schimbat dramatic, luând o cu totul altă întorsătură. Bilașco a mai declarat că decizia de a nu se concretiza a venit din partea ambelor părți, atât din partea echipei, cât și a jucătorului și că la momentul actual Ronaldo Deaconu nu mai este o opțiune viabilă pentru echipă.

Ronaldo Deaconu este cotat în acest moment, potrivit Transfermarkt și statisticilor oferite de casele de pariuri și cazinouri precum SportLocal la 1 milion de euro.

Contract pe două sezoane cu Korona Kielce

 

Mijlocașul defensiv, va evolua începând din sezonul fotbalistic viitor la Korona Kielce, proaspăt promovată în Ekstraklasa, cea mai importantă competiție a fotbalului Polonez. 

Korona Kielce este unul dintre cluburile de fotbal cu tradiție din Polonia, a cărui meciuri sunt incluse în oferta caselor de pariuri prezentate de SportLocal, va lupta pentru o poziție cât mai bună în Ekstraklasa în sezonul fotbalistic 2022–2023.

Echipa poloneză nu se află la prima prezență între primele echipe ale Poloniei. În sezonul 2006-2007 a fost una dintre echipele care au jucat în finala Cupei Poloniei, însă a retrogradat în Liga I după un scandal care a implicat suspiciunea de aranjare a unor meciuri. Anul acesta, Korona s-a întors în Ekstraklasa după o victorie împotriva echipei Chrobry Głogów în finala meciului de baraj pentru promovare.

Pregătit să își continue cariera în străinătate

 

Ronaldo Deaconu este unul dintre jucătorii care și-au început cariera de senior la ASA Târgul Mureș în 2016, după ce a jucat ca junior la FC Steaua București, Academia Gheorghe Hagi și academiile de la Feyenoord și Twente.

În 2017 s-a transferat, liber de contract, la Concordia Chiajna, unde a totalizat 3 goluri și 55 de partide în Liga I, înainte de a fi cumpărat de Gorica, în 2019 cu 50.000 de euro în 2019. La 6 luni după perioada petrecută la echipa croată, a fost achiziționat de Sepsi cu 100.000 de euro. În sezonul 2020 a semnat un contract pe doi ani cu gaz Metan Mediaș, echipă pe care a părăsit-o din cauza problemelor financiare, semnând un contract cu echipa din China Shaanxi Changan. (P)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel