Ovidiu Burdușa: „În timp ce noi ne ducem viața liniștiti, în Italia și în România, în Ucraina zeci de mii de copii plâng”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ovidiu Burdușa: „În timp ce noi ne ducem viața liniștiti, în Italia și în România, în Ucraina zeci de mii de copii plâng”
Ovidiu Burdușa: „În timp ce noi ne ducem viața liniștiti, în Italia și în România, în Ucraina zeci de mii de copii plâng”

Ovidiu Burdușa, fostul șef al Departamentului Românilor de Pretutindeni și actual vicepreședinte al PNL Italia, este voluntar pentru câteva zile și a plecat cu un transport de ajutoare umanitare către granița cu Ucraina de la Suceava.

„În timp ce noi ne ducem viața liniștiti, în Italia și în România, în Ucraina zeci de mii de copii plâng zi de zi din cauza bombelor aruncate de invadatorii ruși. Ca tată, cred că cel mai groaznic lucru este să nu îți știi copiii în siguranță și fericiți.

Cu gândul la aceștia am acceptat fără sa stau pe gânduri propunerea de a fi voluntar ARI pentru câteva zile și am plecat cu un transport de ajutoare umanitare către granița cu Ucraina de la Suceava!

Haideți să nu revenim la rutina noastră zilnică și să nu uităm ororile războiului, haideți să ajutăm în continuare! Iar pentru Ucraina și comunitățile de români din țara vecină am o afinitate aparte, după ce în cele 14 luni petrecute în fruntea DRP am intrat în contact cu foarte multe asociații înființate de români inimoși cu drag de oameni și de țară. O legătură specială s-a creat cu cele din comunitățile istorice din Ucraina. Mai mulți reprezentanți de seamă ai comunității din Transcarpatia sau Cernăuți, când au ajuns în capitală, m-au contactat și mi-au cerut o audiență. Răspunsul afirmativ din partea mea a venit de fiecare dată. Am fost interesat să-i cunosc și să-i ascult pe fiecare în parte. Chiar dacă nu am ajuns niciodată în mijlocul lor, cu excepția întâlnirilor online sau a vizitelor pomenite anterior, între noi s-a creat o legătura specială. Legătura care continuă și astăzi, în aceste vremuri tragice pentru Ucraina.Acum câteva zile am acceptat invitația domnului Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia de a participa la Campania umanitară SOS Ucraina.

 

„Avem responsabilitatea de a fi solidari cu poporul ucrainean”

 

Astăzi am ajuns la Vama Siret, în județul Suceava, la granița cu Ucraina, cu aproape 1,5 tone de ajutoare. Voluntarii acestei asociații au pregătit pachete pentru semenii noștri care astăzi suferă, sunt alungați din casele lor, sunt răniți sau chiar mor într-un război pornit de alții. Medicamente, alimente, produse de strictă necesitate, pături- toate vor ajunge în zonele afectate de război. Acesta este al 5-le-a transport umanitar al ARI pentru Ucraina și, cu siguranță, vom mai veni și cu altele.

Primarul orașul Siret domnul Adrian Popoiu a sprijin logistic această acțiune și a primit delegația din Italia întreținând discuții cu domnul Angelo Alessandri fost presedinte al partidului Lega Nord și membru al parlamentului italian. Avem responsabilitatea de a fi solidari cu poporul ucrainean și inclusiv cu cei peste 500.000 de români din comunitățile istorice și de a ajuta persoanele refugiate care ajung în România în speranța că se vor întoarce acasă când acest lucru va fi posibil. Într-o situație de criză trebuie să dăm mereu dovadă de solidaritate, in continuare vom organiza cu ARI acest tip de acțiuni. Vă invit și pe dumneavoastră să faceți același lucru”, a scris Ovidiu Burdușa pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel