Ouă elvețiene - Rețeta simplă din 1939 pe care o pot face și cei mai neîndemânatici

Ouă elvețiene - Rețeta simplă din 1939 (Foto ILUSTRATIV)
Ouă elvețiene - Rețeta simplă din 1939 (Foto ILUSTRATIV)

Dacă ești în căutarea unei rețete pentru micul dejun sau nu știi ce să pregătești special, această rețetă de ouă elvețiene se potrivește ca o mănușă.    

Ouă elvețiene este o rețetă veche din bucătăria românească și o găsim publicată într-un ziar de la 1939. Este un preparat delicios, care poate fi făcut pentru micul dejun sau ca acompaniament la alte feluri de mâncare, cum ar fi spanacul.

Încearcă și: Limonadă cu căpșune, mentă și busuioc: Rețeta celei mai răcoritoare băuturi de sezon și beneficiile miraculoase

Ingrediente

 

- pâine feliată

- unt

- cașcaval felii

- ouă

- sare, piper

Ouă elvețiene. Mod de preparare

Iată rețeta de ouă elvețiene, exact așa cum este ea publicată în aprilie 1939:

"Se unge o tigaie cu unt, așează atâtea felioare de pâine câte persoane sunt. Pe fiecare felie se pune o felie de cașcaval scobită la mijloc, se dă drumul unui ou fiecare scobitură, se pune sare, piper, și se bagă la cuptorul mașinei de aragaz până se încheagă ouăle. Se așează pe o farfurie rotundă pe un strat gros de spanac, preparat cu lapte."

oua-elvetiene-reteta-simpla-din-1939-ziar

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea și cea de Jardinieră de legume, o garnitura perfectă

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
NoMy