Orban: Vom purta discuţii individual şi cu parlamentari PSD pentru moţiunea de cenzură

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că, pentru a trece moţiunea de cenzură în Parlament, poartă discuţii cu toate grupurile parlamentare, inclusiv cu social-democraţi. Orban a spus că momentul depunerii moţiunii este condiţionat de un acord al tuturor semnatarilor pentru o variantă de text.

"Am stabilit un calendar de negocieri cu toate partidele şi grupurile parlaementare şi grupurile parlamentare altele decât PSD pe care îl punem în practică. Am avut întâlniri cu partenerii din Opoziţie, de la USR, am discutat cu reprezentanţii PMP, urmând să mai avem o întâlnire cu colegii noştri din Opoziţie. Am avut negocieri cu UDMR şi cu grupul minorităţilor. Vom avea negocieri şi cu reprezentanţii ALDE şi cu reprezentanţii Pro România. Vom purta discuţii individual şi cu parlamentari PSD care sunt dispuşi să susţină moţiunea de cenzură. Suntem deschişi să elaborăm un text al moţiunii de cenzură care să curprindă şi observaţiile critice şi punctele de vedere ale tuturor partenerilor implicaţi în acest demers parlamentar", a declarat Ludovic Orban.

Acesta preferă să nu răspundă afirmaţiei liderului UDMR Kelemen Hunor care a spus că întârzierea depunerii unei moţiuni poate aduce riscul unei reorientări din partea parlamentarilor care susţin acum moţiunea.

"Prefer să nu-i dau niciun răspuns domnului preşedinte al UDMR. Deja am derulat negocieri cu cea mai mare parte a posibililor parteneri şi în viitorul apropiat vom purta negocieri şi cu celelate două formaţiuni cu care n-am purtat până în prezent. Ritmul de discuţii este un ritm foarte rapid. Va depinde momentul depunerii şi de răspunsurile pe care le vom primi", a spus Orban.

Liderul PNL a afirmat că există şanse reale ca moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă să treacă de votul Parlamentului.

"Nu ne jucăm de-a moţiune de cenzură. De data asta există şanse reale în condiţiile în care actorii politici sunt sinceri în declaraţiile lor ca această moţiune să fie adoptată şi guvernul Dăncilă să dispară de la butoanele guvernării. Suntem deschişi la consultări", a declarat Orban.

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, că Opoziţia trebuie să depună acum moţiunea de cenzură, deoarece orice întârziere poate aduce riscul unei reorientări din partea parlamentarilor care susţin acum moţiunea. Liderul UDMR a adăugat că opoziţia lasă senzaţia că nu vrea preluarea guvernării. Liderul UDMR a mai spus că a vorbit cu Ludovic Orban despre moţiune şi i-a transmis că UDMR nu are condiţii.

Pentru a trece moţiunea de cenzură, liberalii au nevoie de cel puţin 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului. Partidul Social Democrat deţine, după modificările apărute pe parcursul verii, 202 mandate din totalul de 465 de parlamentari iar Opoziţia are 236 de voturi, fără a lua în calcul parlamentarii neafiliaţi şi grupul minorităţilor, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel