Orban, SFAT pentru ALDE: "Cariera lor politică..."

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că le-a transmis parlamentarilor ALDE că dacă vor mai rămâne lângă PSD cariera lor politică va înceta, susţinând că aceia cu care a discutat i-au spus că se vor alătura liberalilor la toamnă.

"Le spun (celor de la ALDE - n.r.) că dacă vor rămâne lângă PSD, practic, cariera lor politică va înceta. ALDE nu a reuşit să intre în Parlamentul European, dar pe măsură ce va mai sta lângă PSD şi pe măsură ce impopularitatea Guvernului va creşte, asta se va răsfrânge şi asupra lor. După părerea mea, nu au nicio şansă să intre în Parlament rămânând în actuala coaliţie. De altfel, când au venit după alegeri, majoritatea filialelor ALDE au conştientizat lucrul ăsta şi au cerut ieşirea de la guvernare. Sigur că cei care o duc bine, adică trei-şapte şmecheri de la vârful ALDE care o duc foarte bine, au oprit acel val. Eu le spun la fiecare: măi oamenilor, dacă mai vreţi să faceţi politică în România, în caz că nu puteţi convinge conducerea ALDE să se trezească din starea de automulţumire cu ce avantaje au, mai aveţi ocazia să votaţi moţiunea de cenzură", a afirmat Orban la B1TV.

Potrivit lui Orban, 90% dintre cei din ALDE sunt de această părere.

"Vedem ce vor face la moţiunea de cenzură. De la a da dreptate, de la a înţelege, până la avea totuşi curajul să votezi moţiunea de cenzură este un pas mare", a subliniat liderul liberal.

Orban a susţinut că cei de la ALDE cu care a discutat i-au spus că vor veni alături de PNL la toamnă.

"Ştiţi ce poveste mi-au băgat acum? 'Nu venim acum cu voi, venim în toamnă'. (...) Asta este băgată ca o scuză a unora care nu au curajul totuşi să facă ceea ce trebuie. Le-am spus foarte clar: suntem după un vot, la europarlamentare şi la referendum. La europarlamentare, PNL a luat mai mult decât PSD şi ALDE la un loc, voi sunteţi invalidaţi de cetăţeni. Dacă voi nu acţionaţi în conformitate cu voinţa cetăţenilor, nu aveţi nicio şansă să vă salvaţi, sunteţi pe nicăieri, sunteţi pa. Puteţi să mai staţi un an şi jumătate, mai ciuguliţi ce mai ciuguliţi şi vă duceţi acasă", a adăugat Orban. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel