Orban o AVERTIZEAZĂ pe Dăncilă: „Să nu mai facă altă propunere de comisar european fără consultarea președintelui”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Viorica Dăncilă să nu mai facă nicio propunere de comisar european fără consultarea președintelui Klaus Iohannis și a Parlamentului, a afirmat Ludovic Orban, liderul PNL, la puțin timp după ce Rovana Plumb, nominalizată de premier pentru portofoliul Transporturilor din Executivul comunitar, a fost respinsă de către Comisia juridică din Parlamentul European.

„Propunerea Guvernului condus de Viorica Vasilica Dăncilă pentru funcția de comisar european în persoana Rovanei Plumb a făcut România de rușine în Europa.

În ciuda repetatelor solicitări din partea noastră de a retrage candidatura total nepotrivită a Rovanei Plumb, Viorica Dăncilă s-a încăpățânat să susțină o fidelă executantă a ordinelor de partid promovată de Liviu Dragnea în cea mai importantă funcție destinată României la nivel european.

Votul de astăzi al Comisiei juridice din Parlamentul European reprezintă un dezastru pentru actualul Guvern, care a ignorat toate avertismentele primite din partea partenerilor europeni", a declarat Ludovic Orban, prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Orban: „Candidatura Rovanei Plumb a fost contestată încă de la început”

 

Președintele PNL a reamintit că, încă de la început, candidatura Rovanei Plumb a fost contestată din cauza problemelor de integritate, solicitându-i premierului Dăncilă să nu mai facă alte propuneri fără consultarea președintelui Iohannis și a Parlamentului.

„Candidatura Rovanei Plumb a fost contestată încă de la început din cauza problemelor de integritate, fiind cea pentru care PSD a blocat ancheta penală printr-un vot politic în Parlament. La aceasta s-au adăugat contradicțiile din declarația de avere și interese, precum și incapacitatea de a demonstra cheltuirea legală a unor sume de bani declarate ca împrumuturi în campania pentru europarlamentare.

Solicit premierului Dăncilă să nu mai facă nicio altă nominalizare comisar european fără consultarea și fără acordul Președintelui României, precum și cu respectarea obligațiilor impuse de Legea 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, respectiv audierea în Parlamentul României a candidatului propus", a conchis Ludovic Orban.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel