Orban: „Maia Sandu poate să garanteze o Republică Moldova în care se respectă drepturile omului”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
ludovic_orban_declaratii
ludovic_orban_declaratii

Maia Sandu poate să garanteze o Republică Moldova în care se respectă drepturile omului, care se va duce mai ferm pe traiectoria europeană, afirmă, luni, Ludovic Orban: „Îmi exprim convingerea că va fi respectată democrația, că turul doi se va desfășura în legalitate”.

Premierul Ludovic Orban a felicitat-o, luni dimineața, pe Maia Sandu, candidata care a reușit să câștige primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

„O felicit pe Maia Sandu pentru câștigarea primului tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Îmi exprim convingerea că va fi respectată democrația, că turul doi se va desfășura în legalitate și de respectare a dreptului la vot a fiecărui cetățean. Transmit un mesaj de încredere în faptul că Maia Sandu poate să garanteze o Republică Moldova în care se respectă drepturile omului, care se va duce mai ferm pe traiectoria europeană, pe traiectoria unei dezvoltare economică”, spune premierul Ludovic Orban.

După numărarea a 99,8% din voturile exprimate, Maia Sandu a obținut la alegerile prezidențiale din Republica Moldova 36,1% din voturi (486.140), iar Igor Dodon 32,66% din voturi (439.797).

Potrivit rezultatelor preliminare, prezența la vot a fost de 42,76%, fiind depășit pragul de validare de o treime din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Un al doilea tur de scrutin va fi organizat pe 15 noiembrie 2020, deoarece niciunul dintre cei opt candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a întrunit 50% din voturile valabil exprimate. În turul doi vor concura primii doi clasați după primul tur – Maia Sandu și Igor Dodon, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel