Orban, despre dosarul „10 August”: Justiția românească nu este capabilă să facă dreptate oamenilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Dosarul 10 August, după cel al Revoluției sau al Mineriadei, arată măsura în care partea responsabilă din justiția românească nu este capabilă să facă dreptate oamenilor care au fost victimele represiunii, spune președintele PNL, Ludovic Orban, la 3 ani de la protestul care a marcat România.

„Au trecut 3 ani de la represiunea din 10 August și încă nimeni nu a fost pedepsit pentru agresiunile împotriva celor care au manifestat pașnic. Nu pot accepta faptul că oameni care au ieșit în stradă pentru a apăra democrația și statul de drept au ajuns batjocura unui regim retrograd și toxic condus de PSD, fără ca nimeni să plătească. Nu pot uita nici faptul că unii au plătit cu viața pentru curajul de a protesta și de a contesta acțiunile puterii politice, cum a fost cazul colegului nostru Ilie Gâzea. Dosarul 10 August, după cel al Revoluției sau al Mineriadei, arată măsura în care partea responsabilă din justiția românească nu este capabilă să facă dreptate oamenilor care au fost victimele represiunii”, transmite Ludovic Orban.

Liderul PNL afirmă că încrederea în sistemul judiciar nu va putea fi recuperată pe deplin până când nu vor fi găsiți vinovații.

„Dacă suntem cinstiți cu noi, nu putem să nu realizăm faptul că încrederea în sistemul judiciar nu va putea fi recuperată pe deplin până când astfel de cazuri, care au fost în văzul nostru, al tuturor, nu-și vor găsi vinovații. Pentru acest lucru este nevoie de voință reală, iar noi, la momentul preluării guvernării am făcut ce a ținut de noi pentru a facilita ancheta prin desecretizarea raportului privind evenimentele din 10 August. Mai este necesar și ca cei care sunt responsabili de finalizarea acestui dosar să aibă voința suficientă, să-și facă treaba și să-l ducă la capăt”, conchide Orban.

Mii de oameni au protestat, în 10 august 2018, în Piața Victoriei față de măsurile luate de Guverul condus atunci de Viorica Dăncilă. La un moment dat, manifestările au devenit violente, iar forţele de ordine au fost acuzate că au intervenit abuziv, fiind deschis ulterior un doar penal care vizează aceste fapte. Totodată, procurorii anchetează şi modul în care au reacţionat protestatarii, unii fiind acuzaţi de ultraj, ptrivit MEdiafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel