Proteste de amploare la Guvern și în Piața Universității, împotriva restricțiilor, în ziua cu record absolut de infectări

Sute de persoane s-au strâns în Piața Universității și în Piața Victoriei la o acțiune de protest împotriva restricțiilor în ziua cu cele mai multe cazuri de infectări de la începutul pandemiei.

Protestul are loc în ziua în care Capitala a atins o rată de infectare record, de 8,28 cazuri la o mie de locuitori. Tot sâmbătă s-a atins un nou record negativ de cazuri COVID-19, de 12.590. În secțiile de terapie intensivă din țară sunt internați peste 1400 de bolnavi cu coronavirus.

Oamenii au început să se adune în Piaţa Victoriei, acolo unde protestează împotriva măsurilor anunţate de Guvern, în ciuda faptului că regulile interzic acest lucru. Peste 200 de oameni care nu sunt de acord cu restricţiile anti-COVID şi cu limitarea dreptulurilor persoanelor nevaccinate au venit la rotestul organizat de AUR. Alte sute de persoane protestează și în Piața Universității. 

Protestul din Piața Universității este organziat de AUR. Participanții au pornit, la ora transmiterii știrii, spre Piața Victoriei.

Numărul participanților a crescut de la câteva sute la câteva mii.

Protestatarii solicită ridicarea stării de alertă, renunțarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunțarea la folosirea certificatului verde, precum și menținerea unităților de învățământ deschise, fără constrângeri, dar și accesul nediscriminatori la servicii de sănătate, fără transformarea unor spitale în unități Covid.

O altă revendicare privește plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

Oamenii sunt nemulţumiţi de măsurile luate de Guvern. Aceştia au mai multe cerinţe, printre care renunțarea urgentă și definitivă la folosirea “certificatului verde” COVID pe teritoriul României.

„În calitate de cetățeni ai României și reprezentanti ai societății civile din România:

- Nu vom accepta folosirea “certificatului verde” Covid și nici încercările de a impune vaccinarea obligatorie a Românilor

- Nu vom accepta discriminarea anumitor categorii de cetățeni și segregarea pe criterii medico-sanitare a populației

- Nu vom accepta distrugerea statului de drept și alunecarea spre o formă de dictatura sanitară, sub pretextul pandemiei", spun organizatorii protestului.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy