Dosar 10 august: Reprezentanţii unor asociaţii civice, întâlnire cu prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Şase reprezentanţi ai unor asociaţii civice s-au întâlnit, marţi, cu prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, pentru a discuta despre urgentarea soluţionării dosarului "10 august", legat de intervenţia jandarmilor la protestele din 2018. 

"Noutatea pe care am aflat-o este că la Curtea supremă, astăzi, a avut loc un termen unde s-a judecat competenţa pentru soluţionarea acelor procese care se află la Curtea de Apel şi la Tribunalul Bucureşti. Competenţa a revenit, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Tribunalului Bucureşti. Domniile lor aşteaptă să se întoarcă dosarul cât mai repede, pentru că şi ultima urmă a dosarului care se găsea la Secţia parchetelor militare, cu acei jandarmi care au lovit, care au produs vătămări în seara şi noaptea de 10 spre 11 august 2018, a fost luată şi ataşată dosarului care a plecat de la DIICOT.

Preconizează undeva în luna septembrie să se întoarcă dosarul. Spune domnul Bogdan Licu că are deja o planificare în sensul de reluare de îndată a cercetărilor şi încearcă într-un timp rezonabil echipa pe care o va forma din cei de la Secţia parchetelor militare", a declarat Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, la Parchetul General.

Traian Paparete, reprezentant al Asociaţiei civice #activag Piteşti, a anunţat că la dosar vor lucra doi procurori aduşi din teritoriu.

"Domnul procuror Licu a spus că vor fi doi procurori militari noi care nu au lucrat nici la dosarul 'Revoluţiei', nici la dosarul 'Mineriadei' şi vor fi chiar doi aduşi din ţară", a declarat Traian Paparete.

Mai mulţi membri ai unor asociaţii din ţară şi diaspora, fondatoare ale Platformei EuroCivica, au protestat, marţi, în faţa Parchetului General pentru cercetarea şi finalizarea în regim de urgenţă a dosarului "10 august".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel