Orban critică bugetul pe 2022. Neserios și făcut fără niciun fel de dezbatere publică

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Bugetul de stat pe 2022 este neserios și a fost făcut fără nici un fel de dezbatere publică și parlamentară, declară fondatorul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban.

Legea bugetului a fost votată de Parlament și contestată apoi de USR la Curtea Constituțională. Documentul se bazează pe o creștere economică de 4,6% și pe un deficit de șase procente.

Ludovic Orban critică, la RFI, bugetul pe 2022: „Noi am avut câteva amendamente de substanță și am fost neplăcut surprins de faptul că parlamentarii PNL nu le-au votat, pentru că amendamentele pe care le-am depus sunt conforme programului de guvernare și programului electoral din decembrie 2020: alocarea a 3 miliarde pentru Măsura 3, granturi pentru investiții, care e o restanță a Guvernului, practic, s-au derulat primele două Măsuri și granturile pentru investiții nu au fost deblocate; (...) de asemenea, ca urmare a faptului că în PNRR nu s-au aprobat finanțările pentru lucrările de irigații, am solicitat suplimentarea cu 1,5 miliarde a bugetului Ministerului Agriculturii pentru investiții în refacerea sistemelor de irigații, nici acest amendament nu a fost acceptat; de asemenea, am solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării pentru proiecte de infrastructură locală".

În opinia sa, „este un buget nerealist, care supraestimează veniturile și care este într-un fel făcut ca să dea bine și ca să rezolve diferitele probleme din cadrul coaliției. Acest buget se va vedea în execuția lui că nu este un buget construit serios, a fost făcut pe repede înainte, fără nici un fel de dezbatere publică și fără nici un fel de dezbatere parlamentară", potrivit Mediafax.

Orban critică bugetul pe 2022

 

În urmă cu două săptămâni, Ludovic Orban și-a anunțat decizia de a înființa un nou partid politic. Noua formațiune politică se numește Forța Dreptei.

„Am luat decizia, împreună cu 16 colegi - membri ai parlamentului, alături de care am decis să ne dăm demisia din PNL în momentul în care partidul a ales să readucă la putere PSD - mulți colegi ai noștri din țară, atât din interiorul PNL, cât și din afara PNL, de a pune bazele unei noi construcții politice de centru-dreapta.

Am luat această decizie pentru că avem obligația morală de a continua să reprezentăm cetățenii români care ne-au acordat votul, și-au pus încrederea și speranțele în noi la alegerile parlamentare. 

Numele formațiunii plicite, pe care l-am convenit până la organizarea congresului partidului, este Forța Dreptei, este numele moțiunii cu care m-am prezentat în fața Congresului PNL“, a precizat Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel