Orban către Iohannis: Ce se întâmplă azi e "o minune"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, la ceremonia de depunere a jurământului Executivului pe care îl conduce, că ceea ce se întâmplă astăzi este o "minune", în condițiile în care PNL are 20% în Parlament și a fost nevoie de efortul a șapte partide. 

"Suntem după, eu aș categorisi-o aproape o minune. Șapte formațiuni politice, cu un număr redus de parlamentari, au reușit să se unească și să pună capăt unei guvernări care a făcut cu adevărat rău României. A doua minune este învestirea acestui Guvern și chiar e o minune. Gândiți-vă că în Parlament, PNL, care este partidul care și-a asumat răspunderea guvernării, deține cam 20% și cu toate astea astăzi am obținut votul de învestitură. Le mulțumesc partenerilor serioși, partenerilor care au fost alături de noi, atât în efortul de a opri PSD să mai facă rău României, cât în efortul de a da României un guvern letigitim, serios și responsabil. Le mulțumesc celor din USR, din ALDE, din PMP, parlamentarilor UDMR, parlamentari din grupul minorităților naționale și o mulțumire specială parlamentarilor din Pro România care în condiții extrem de dificile au fost alături de noi", a declarat Ludovic Orban, la ceremonia de la Cotroceni, potrivit Mediafax.

Noul premier a anunțat și care sunt prioritățile.

"Pornim la un drum greu, într-o situație destul de dificilă pentru România. Avem de rezolvat probleme stringente, de deblocat o mulțime de proiecte care au bătut pasul pe loc – de la propiectele de infrastructură, proiectele de investiții, deblocarea tuturor procedurilor pentru achizițiile în domeniul Armatei și asigurarea cheltuirii a 2% din PIB pentru Apărare", a mai spus Orban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel