Oraşul din două ţări. Unii stau în living în Olanda şi merg în dormitor în Belgia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Oraşul din două ţări. Unii stau în living în Olanda şi merg în dormitor în Belgia
Oraşul din două ţări. Unii stau în living în Olanda şi merg în dormitor în Belgia

Linia de frontieră dintre Belgia şi Olanda trece prin mai multe clădiri, atât private, cât şi publice. În Baarle poţi să te uiţi la televizor din Olanda şi să mergi în dormitor, în Belgia.

Julien Leemans din oraşul Baarle trece graniţa fără să plătească vama, doar mergând dintr-o cameră în alta. Graniţa de stat dintre Belgia şi Olanda trece exact prin casa lui.

„De fiecare dată când mă duc la toaletă trebuie să traversez graniţa, din fericire nu există control vamal”, a spus acesta.

Între Belgia şi Olanda există zeci de puncte de trecere a frontierei. Graniţa este marcată peste tot cu cruciuliţe albe şi trece de-a curmezişul oraşului, cafenelelor, magazinelor şi chiar a locuiţelor private.

„Anul 1198 este foarte important pentru noi, pentru că atunci ducele Henric a dat terenul din Baarle lordului Breda în arendă, dar lordul Breda nu a primit decât terenul care nu era cultivat. Parcelele cultivate ducele Henric le-a păstrat pentru el”, a afirmat Julien Leemans.

 

„Tu trăieşti în ţara în care se află uşa ta de intrare”

 

Zicala în oraş este: „Tu trăieşti în ţara în care se află uşa ta de intrare”.

Baarele este o localitate din Brabant la frontiera între Țările de Jos și Belgia. Este divizată între cele două țări și este reprezentată de comunele Baarle-Hertog în Belgia și Baarle-Nassau în Țările de Jos. Frontiera dintre acestea este foarte complexă, fiecare parcelă aparținând unei sau altei țări.

 

ăciteste siî

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel