„Ora Guvernului” - Ce se va întâmpla cu facturile la energie electrică şi gaze naturale

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Virgil Popescu: Moţiunea USR - ghiveci românesc, condimentat cu minciuni, exagerări şi o aromă inconfundabilă de panică
Virgil Popescu: Moţiunea USR - ghiveci românesc, condimentat cu minciuni, exagerări şi o aromă inconfundabilă de panică

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este invitat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului", la o dezbatere privind facturile la energie electrică şi gaze naturale.

Dezbaterea, intitulată "Milioanele de români şi întreprinderile româneşti care suferă din cauza facturilor explodate la energie şi gaze nu mai pot fi ignorate. Hârtiile şi promisiunile prezentate la televizor nu ţin loc de investiţii în noi capacităţi de producţie care să reducă facturile românilor", are loc la solicitarea grupului parlamentar al USR.

 

Rolul principal al dezbaterii va fi propunerea de noi măsuri pentru a reduce prețurile la energie electrică şi gaze naturale

 

Potrivit USR, ministrul Energiei trebuie să prezinte explicaţii, pentru că "milioane de români şi întreprinderi româneşti suferă din cauza facturilor explodate la energie şi gaze".

"Solicităm ministrului Energiei să ne prezinte explicaţii cu privire la eşecul aplicării măsurilor de sprijin pentru populaţie, precum şi care sunt soluţiile propuse după data de 1 aprilie 2022. De asemenea, ministrul Energiei va trebui să clarifice care sunt, punctual, cu termene asumate, capacităţile de producţie care vor fi puse în funcţiune până la finalul anului, precum şi alte măsuri pentru a creşte oferta de energie şi gaze naturale în piaţă, astfel încât să ne reducem dependenţa de importuri", au transmis deputaţii USR.

 

Mecanismul de control parlamentar "Ora Guvernului"

Dezbaterea "Ora Guvernului" este o procedură care face parte din mecanismul de control parlamentar exercitat de parlament la adresa guvernului şi se desfăşoară atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, în baza Regulamentelor separate ale celor două camere.

Sesiunile din cadrul "Orei Guvernului" sunt dezbateri pe teme politice bine definite la care participă doi miniştri. Acestea au loc în timpul sesiunilor ordinare, în fiecare zi de luni, de obicei, în intervalul orar 16.00-18.00, cu excepţia zilei dedicate "Orei prim-ministrului". Dezbaterile politice se organizează atât la iniţiativa opoziţiei, cât şi a puterii, alternativ, se arată în Regulamentul Camerei Deputaţilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel