Opt ore la coadă pentru un tub de oxigen. Oamenii recurg la soluții dramatice pentru a-și salva rudele bolnave

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Digi 24
Sursa foto: captură Digi 24

Oamenii stau opt ore la coadă pentru un tub de Oxigen, în Mexic. Este o soluție salvatoare, însă de multe ori nu este suficientă pentru că îi ajută pe bolnavii de Covid doar pentru o oră.

Cozile interminabile pentru rezervele de oxigen au devenit o obișnuință, în condițiile în care mulți bolnavi urmează tratamentul acasă, deși au forme grave ale bolii.

„Stau aici de opt ore. Stau la coadă de la 10 dimineața, pentru a-mi realimenta tubul de oxigen. E tot mai puțin oxigen. Așa că reducem cantitatea de oxigen folosită de tata, ca să nu rămână fără oxigen până îl umplem pe acesta. Încercăm să-l menținem stabil acasă”, povestește o femeie, potrivit Digi24.
 
„Pentru sora mea stau aici. A ieșit pozitivă la coronavirus. Rezultatul pozitiv a venit acum trei zile și se simte tot mai rău. Temperatura s-a schimbat brusc, ea nu a mai avut oxigen și starea ei s-a înrăutățit. Astăzi, s-a trezit și mai rău. Așa că am venit pentru un tub de oxigen, suntem aici de la ora 4 dimineața”, adaugă alta.

 

Cele mai populate zone, cele mai afectate de pandemie

 

Cele mai populate zone, precum capitala Ciudad de Mexico, unde trăiesc 23 de milioane de persoane, sunt cele mai afectate de pandemie.

Guvernul mexican a lansat pe 24 decembrie o campanie de vaccinare a personalului medical care intră în contact cu pacienţii cu Covid-19 cu doze furnizate de Pfizer/BioNTech.

De asemenea, guvernul mexican a încheiat acorduri cu CanSinoBio pentru livrarea a 35 de milioane de doze de vaccin şi are în vedere achiziţionarea a 24 de milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V imediat ce acesta va fi autorizat în Mexic.

Mexicul face, de asemenea, parte din programul COVAX, creat de OMS pentru distribuirea de vaccinuri anti-Covid către ţările defavorizate, ceea ce ar trebui să-i ofere acces la 51,6 milioane de doze suplimentare.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel