Operatorii pirat de IP-TV fac profituri de milioane de euro de pe urma românilor din străinătate. Polițiștii italieni, percheziții de amploare

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii din străinătate sunt tentați să apeleze la televiziuni-pirat de tipul IP-TV, doar că totul vine cu riscuri. 

Autoritățile italiene au pus gând rău providerilor-pirat de IP-TV, astfel că au descins în forță la cei care oferă astfel de servicii în mod ilegal și fac profituri de milioane de euro. 

Douăzeci și una de persoane sunt investigate și reținute după ce au fost prinse că făceau parte din rețeaua celor care asigurau fluxuri ilegale de IPTV și dețineau site-uri live streaming ale celor mai cunoscute platforme de televiziune, relatează Ansa.it. 

Operațiunea a fost gândită pentru a combate pirateria în zona onine. 

Există mai multe echipe de securitate cibernetică ale poliției care efectuează numeroase percheziții și sechestre pe întreg teritoriul Italiei faţă de membrii unei organizații de criminalitate transnațională, care ar fi făcut profituri lunare de câteva milioane de euro.

Cum vând serviciile pirații online ai televiziunilor și platformelor plătite?

 

Grupurile dedicate românilor plecați la muncă în străinătate sunt pline de oferte de IP-TV. Obișnuiți cu programele de acasă, românii din Diaspora ar vrea să continue să le urmărească, doar că acestea nu sunt accesibile chiar în toate statele Uniunii Europene. Astfel, existând o cerere mare, au apărut și "pirații" televiziunilor.

Iată cum sună un anunț al unui astfel de serviciu:

"Televiziunea prin protocolul de internet devine tot mai populară şi mai accesibilă, odată cu creşterea numărului de utilizatori care aleg să urmărească conţinut TV la cerere. IPTV este un sistem prin care serviciile de televiziune sunt transmise, folosind protocoalele de internet. Asadar, in loc să fie livrat prin intermediul semnalului terestru tradițional, prin satelit sau cablu, televiziunile sunt livrate prin internet. Pentru aceasta televiziune avem nevoie doar de internet de viteza buna si un device conectat la internet." 

De obicei, platformele ilegale nu sunt înregistrate pe domenii oficiale care se supun regulilor UE precum ".com", ",ro", sau "it", ci pe domenii obscure. Desigur, mai sunt și cazuri în care domeniile sunt întregistrare chiar în România și scapă de sub lupa autorităților. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel