Operațiunea „Traun“. Șapte prostituate românce și trei români, arestați în Germania: Polițiști sub acoperire implicați

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția a destructurat miercuri seara o rețea de prostituție ilegală în districtul Traunstein și a arestat șapte românce cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. De asemenea, au arestat trei români suspectați că le-au obligat pe femei să se prostitueze.

Poliția a destructurat miercuri seara o rețea de prostituție ilegală în districtul Traunstein. În același timp, peste 80 de polițiști au percheziționat în total șapte proprietăți, în special în orașele Traunreut și Trostberg, precum și în comunitățile Chieming și Siegsdorf. Poliția a arestat șapte românce cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. De asemenea, au arestat trei români suspectați că le-au obligat pe femei să se prostitueze.

Poliția din Traunstein investighează de luni de zile cartierul roșu. Aceștia au înființat un grup de anchetă numit "Traun". Într-un interviu acordat ziarului Traunsteiner Tagblatt, un purtător de cuvânt al poliției a declarat că ofițerii au descoperit pe internet că prostituatele își ofereau serviciile prin intermediul anunțurilor. S-a dovedit că acestea lucrează în locații diferite - și au apărut suspiciuni că nu merg de bună voie la întâlnirile din hoteluri și apartamente, ci mai degrabă sunt forțate de proxeneți să se prostitueze. Procuratura investighează prostituția forțată.

În coordonare, poliția a efectuat apoi "simultan percheziții foarte reușite în mai multe locuri din cartier" miercuri seara, a continuat purtătorul de cuvânt. Șapte prostituate au fost arestate, cei din spatele lor au fost identificați, iar o mașină și banii au fost confiscați.

Șapte prostituate românce și trei români, arestați în Germania

 

Peste 80 de polițiști de la diferite departamente ale Direcției de Poliție din Bavaria Superioară Sud au luat parte la această operațiune de amploare. Purtătorul de cuvânt a explicat că este vorba de "punctul culminant preliminar" al investigațiilor efectuate de departamentul de investigații penale din Traunstein. Pe lângă anchetatorii de la Departamentul de Investigații Criminale din Traunstein, în acțiunea de percheziție au fost implicați numeroși ofițeri de la secțiile de poliție din Trostberg, Traunreut și Traunstein, de la Serviciile Suplimentare Operative, de la Departamentul de Investigații Criminale cu atribuții centrale, de la Biroul Districtual, de la Departamentul de Investigații Fiscale și de la Parchetul din Traunstein care se ocupă de acest caz.

Polițiștii au efectuat percheziții la unități de cazare și locuințe private în șapte locații, în cursul serii. Ei știau că femeile erau angajate în prostituție ilegală acolo. Pentru că anchetatorii le întinseseră capcane: Ofițerii de poliție au pretins că sunt clienți și au acceptat să se întâlnească cu ei. Când femeile și-au oferit serviciile, au fost arestate. Poliția a confiscat probe.

Românce constrânse să se prostitueze

 

De o importanță deosebită pentru poliție sunt bărbații suspectați că au obligat femeile să se prostitueze. Poliția vorbește despre mai mulți bărbați care se află în centrul atenției. Potrivit purtătorului lor de cuvânt, trei români au fost prinși în cursul perchezițiilor de miercuri seara. Existau suspiciuni că au pus femeile sub presiune, dar "dovezi solide" erau încă de dorit. Potrivit purtătorului de cuvânt, urmează să se clarifice dacă cei trei bărbați doar și-au oferit ajutorul sau dacă au recurs la constrângere pentru a le determina pe femei să își ofere serviciile. Declarațiile prostituatelor arestate sunt de mare importanță. Cu ajutorul lor, investigațiile împotriva bărbaților ar putea avansa în mod decisiv.

2. -imagine fara descriere- (polizei-politie-germania-arestari-femei--romani-romance-prostitutie.PNG)

De asemenea, au fost inițiate investigații împotriva operatorilor de facilități de cazare pentru complicitate la presupusa prostituție forțată. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, aceștia sunt suspectați că au pus cu bună știință camere la dispoziția femeilor în schimbul unei plăți. În acest context, au fost confiscate, de asemenea, o mașină și active financiare.

Detectivul Karl Heinz Pauler a fost responsabil de operațiune și s-a declarat mulțumit de rezultat: "Prin acțiunea noastră am dat o lovitură serioasă prostituției ilegale din regiune". Și Heinz Pauler a continuat: "Este și mai important pentru noi să îi cunoaștem pe cei din spatele scenei și pe cei care ne ajută. Trebuie să privim cu atenție și să acționăm cu consecvență pentru a preveni cât mai devreme posibil ca astfel de forme de criminalitate să se instaleze în regiunea noastră“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel