Operaţiune de AMPLOARE în Germania. Zece persoane bănuite că plănuiau un ATENTAT

Andreea Cosma |
Data publicării:
terorist
terorist

Zece persoane arestate în Germania, sub suspiciunea că ar fi plănuit atacuri majore, potrivit agenţiei Reuters.

În urma percheziţiilor, Poliţia din Germania a găsit stocuri de arme şi explozibili, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii.

S-a confirmat că unul dintre cei zece arestaţi era originar din Tadjikistan, însă oficialii au dezvăluit puţine detalii despre suspecţii care au fost arestaţi în urma unor descinderi efectuate în zori, în zone din vestul şi sudul ţării.

Postul public de televiziune BR a relatat, ulterior, că cei zece au fost eliberaţi, însă ancheta continuă. Procurorii au afirmat că suspecţii au fost arestaţi pentru că ar fi plănuit "o crimă gravă, ce ar fi pus în pericol statul". Potrivit presei locale, ei sunt simpatizanţi ai grupării extremiste Stat Islamic.

Mai multe atacuri ale militanţilor islamişti au avut loc în Germania, în ultimii ani, inclusiv cel de la târgul de Crăciun de la Berlin, din 2016, soldat cu moartea a 12 persoane.

Autorităţile din Europa sunt în alertă ridicată pentru atacuri din partea unor extremişti de dreapta, după ce 50 de oameni au fost ucişi, săptămâna trecută, în urma unui atac la două moschei din Noua Zeelandă.

Poliţia austriacă investghează posibile legături între atacatorul din Christchurch şi Mişcarea Identitară de extremă dreaptă din Austria, care se opune imigraţiei musulmane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel