Olympus investește 20 de milioane de euro într-o fabrică din România

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Producătorul grec de produse lactate Olympus a anunțat că investește peste 20 de milioane de euro (23,4 milioane de dolari) într-o nouă linie de producție la fabrica din România. 

În urma investiției, Olympus va putea produce un nou tip de iaurt, pe care îl va lansa pe piața locală. 

"Cu această nouă linie de producție, îmbogățim portofoliul nostru de produse și livrăm către consumatori produsele Stragghisto, un produs complet nou și autentic, realizat conform unei rețete tradiționale din inima Greciei", a declarat directorul comercial Olympus România, Athanasios Giannousis.

Răspândită pe o suprafață de 35.000 mp, fabrica Halchiu din Brașov are o capacitate totală de colectare a laptelui de 75 de tone pe oră și produce iaurt, lapte proaspăt, brânză și smântână.

Produsele sunt distribuite în hipermarketuri și supermarketuri din România și din Italia, Germania, Austria, Anglia și Suedia.

Grupul Olympus este prezent în România din 1999. Între 1999 și 2018, investiția totală a grupului în România sa ridicat la 130 de milioane de euro.

Grupul de companii, deținut de o familie de producători de lactate de a treia generație, are sediul în Trikala, Grecia, și operează în 43 de țări din întreaga lume. În prezent, Olympus are cinci unități de producție în trei țări - Grecia, România și Bulgaria - care produc o gamă completă de produse lactate și sucuri naturale, relatează seenews.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel