Olguţa Vasilescu, către jurnalişti: "Înţeleg unde vreţi să mă aduceţi. Vreţi o ştire"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Lia Olguţa Vasilescu susţine că fiecare instituţie de stat trebuie să îşi facă propria "curăţenie" sau restructurare în rândul angajaţilor săi.

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că a început o restructurare în rândul structurilor subordonate Ministerului Muncii, atunci când ocupa acest portofoliu.

"Eu începusem deja o restructurare. Este vorba de patru structuri teritoriale care există în fiecare judeţ şi ne gândeam la comasarea acestor structuri nu într-una, ci măcar în două. Din start dispăreau din schemă foarte mulţi directori şi directori adjuncţi.

Citeşte şi: REPLICI TĂIOASE între ministrul Muncii şi un jurnalist Digi24: "Cred că vorbesc cu cineva de la PNL"

În unele cazuri este nevoie de angajări, cum este nevoie la Casa Naţională de Pensii acum. Dar sunt şi instituţii în care e clar că se vor face restructurări.

După apariţia legii salarizării foarte mulţi primari au făcut curăţenie în ogradă, în sensul că au verificat organigramele şi au renunţat chiar la jumătate din funcţionarii pe care îi aveau în primărie", a declarat Olguţa Vasilescu.

Citeşte şi: Legea pensiilor, PROMULGATĂ. Miniştrii sunt tot nemulţumiţi. Budăi: "Dacă nu era contestată..."

Cât despre o restructurare la nivelul ministerelor, declaraţiile sale au fost rezervate.

"Fiecare ordonator de credite trebuie să îşi facă o evaluare. E logic să se întâmple aşa la fiecare început de an. (...) Eu mă feresc de chestiunea aceasta. Înţeleg unde vreţi să mă aduceţi, ca să aveţi o ştire că eu susţin restructurarea guvernului şi mai puţine ministere şi mai puţin personal, eventual să mai dăm afară bugetari. Noi nu am fost niciodată pe principiul aceasta, în PSD, că trebuie să plece oamenii din sistemul bugetar, aşa cum pe vremea lui Boc şi Băsescu s-au dat afară vreo 300.000 de angajaţi şi s-au făcut aceste restructurări fără niciun fel de cap, ca dovadă că au rămas pe posturi unice fără niciun fel de persoană acoperire. Fiecare ordonator de credit chiar trebuie să îşi gândească restructurarea aşa cum o vede", a mai spus Olguţa Vasilescu.

Întrebată de ideea ministrului Teodorovici de a le interzice pensionarilor să lucreze la stat, Vasilescu a răspuns:

"Dacă vă aduceţi aminte, este un proiect de lege despre care vorbeam şi eu acum doi ani de zile. Din păcate, să ştiţi că ne-am lovit de foarte multe chestiuni care ţin de constituţionalitate. După ce vom avea textul, atunci putem să ne formăm o opinie".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel