Olanda. Un român, hoț cu gusturi fine: A făcut deja înconjurul Europei cu furturile sale

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un hoț român trebuie să facă un an de închisoare, potrivit procurorului general. Bărbatul, cu numeroase antecedente, făcuse o pasiune pentru hainele victimelor sale.

Procurorul general a cerut un an de închisoare pentru un hoț român care a fost prins în repetate rânduri furând haine în Twente. Românul în vârstă de 39 de ani, fără domiciliu sau reședință fixă, a fost prins în flagrant delict în 10 iulie anul trecut, la Agelo, în timpul unui furt din locuință. Era deja îmbrăcat cu hainele pe care le furase mai devreme din casă. Și nu a fost prima dată, pentru că și pe 2 și 6 iulie a fost prins cu haine furate pe el.

El a fost acuzat de furturi în timpul audierii cazului de astăzi. Procurorul vrea ca bărbatul să stea după gratii timp de un an.

Românul a fost prins pentru prima dată pe 2 iulie într-un camping din Voorthuizen. Școlarii au recunoscut jacheta pe care o purta, împreună cu alte haine care fuseseră furate din casa lor de vacanță cu puțin timp înainte. Au decis să-l urmărească și au ajuns la cortul lui, unde au găsit o grămadă întreagă de haine proprii.

Pe 6 iulie, românul a fost arestat într-un camping din Nijverdal. Unul dintre invitați a văzut că i-a luat pantofii și a vrut să și-i pună. El purta deja pantalonii ei, iar femeia a recunoscut pe capul lui ochelarii de soare Go Ahead pe care îi prețuia atât de mult.

Un român, hoț cu gusturi fine, prins în Olanda

 

De asemenea, românul purta un tricou polo care a dispărut mai devreme în acea zi de pe o frânghie de haine de la periferia orașului Nijverdal. Și o haină care a fost furată de pe un șantier la scurt timp după aceea.

În timpul procesului, a devenit clar că românul are un cazier judiciar substanțial în mai multe țări. A stat de mai multe ori după gratii nu doar în țara sa natală, ci și în Germania și Anglia. De fapt, cu trei zile înainte de furtul din Voorthuizen, bărbatul a fost condamnat la 14 luni de închisoare în Anglia.

Procurorul crede că bărbatul fură de ani de zile prin Europa. Bărbatul însuși spune că vrea să se întoarcă la familia sa din țara natală.

Judecătorul va pronunța sentința peste două săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel