Olanda. Tânăr român, condamnat la închisoare după ce a provocat haos pe șosea: "O viteză excepțional de mare și iresponsabilă"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Românul în vârstă de 24 de ani care a străbătut Terneuzen cu viteză extremă în 2018, provocând un accident grav, a fost închis pentru un an.

Românul care a provocat un accident grav în Terneuzen trebuie să petreacă mai mult timp în închisoare. Aceasta este ceea ce a decis Curtea de Apel din Den Bosch. Pedeapsa este mai mare decât cele zece luni de închisoare pe care instanța din Middelburg i le-a impus în august 2020. Suspectul a făcut apoi apel.

Pe 10 octombrie 2018, automobilistul a condus cu o viteză de peste 140 de kilometri pe oră pe Koegorsstraat din Terneuzen. Aici se aplică o limită de viteză de 60 de kilometri pe oră.

În timpul unei manevre de depășire, a trecut cu vederea un mopedist care venea din sens opus. În urma coliziunii, conducătorul mopedului a suferit răni grave. El a suferit mai multe fracturi de oase, care îl vor afecta permanent.

„Viteză excepțional de mare și iresponsabilă"

 


Instanța a constatat că automobilistul a condus cu imprudență, depășind pe un drum îngust și cu vizibilitate limitată. În plus, a fost vorba de "o viteză excepțional de mare și iresponsabilă". Prin aceasta, bărbatul "și-a asumat în mod conștient riscuri iresponsabile".

Viața victimei s-a schimbat peste noapte din cauza accidentului. De asemenea, instanța i-a reproșat românului că nu a dat semne de remușcare pentru că a condus.

De la 1 ianuarie 2020, În Țările de Jos sunt posibile pedepse mai mari pentru infracțiuni rutiere grave, cum ar fi aceasta. Curtea de apel este de părere că o pedeapsă cu închisoarea de un an este adecvată în acest caz. Este vorba de două luni în plus față de cele impuse de instanță. De asemenea, bărbatul și-a pierdut permisul de conducere pentru patru ani.

Pedeapsa este, de asemenea, mai mare decât cea solicitată de procurorul general. El ceruse zece luni de închisoare.

 

VEzi și: Olanda. Românce luate ostatice și conaționali răniți: „Unde sunt banii?”

 

Doi români au fost răniți și două românce au fost luate ostatice într-o casă din Rotterdam-Nord. Agresorul a fost astăzi achitat de judecătorii din Olanda cu toate că inițial procurorii au cerut șapte ani de închisoare pentru Olgun T. 

Potrivit rechizitoriului, Olgun T. a plănuit să-l omoare pe unul dintre românii din casa de pe Walenburgerweg din Rotterdam, Olanda, trăgând în direcția lui mai multe gloanțe cu o armă. Totodată, două românce au fost luate ostatice de bărbat. Victimele au fost legate cu bandă adezivă și bătute, în timp ce Olgun T. le-a strigat: „Unde sunt banii, dați tot ce aveți”.

Victimele au fost ținute sub amenințarea armei și le-au fost furate pașapoartele, telefoanele, banii, cărțile de credit și cheile.

Olanda. Muncitori români fără adăpost, alungați fără milă: „În loc să fie ajutați, îi împing mai mult în mizerie”

Româncele ar fi fost amenințate cu arma și legate

 

Pe lângă Olgun T., în calitate de inculpați au mai intrat și Mitja S., în vârstă de 28 de ani, din Vlaardingen și Y.M. Potrivit dosarului penal, casa de pe Walenburgerweg ar fi folosită ca și clădire ilegală de prostituție. Acest lucru ar fi evident din cantitatea mare de prezervative de pe podea într-unul dintre dormitoare. Cele două femei victime, care au fost legate și au depus plângere la poliție, ar fi fost prostituate acolo.

Potrivit celor două românce, trei bărbați se aflau la ușă în acea noapte și au intrat cu forța. Femeile au fost amenințate cu arme de foc și legate. Tâlharii au luat pașapoarte, telefoane, bani, cărți de credit și chei de la victime. În timp ce suspecții plecau, le-au eliberat pe femei, care apoi au strigat după ajutor. Vecinul de la parter a venit apoi în ajutor cu doi bărbați, după care a urmat o luptă și Olgun T. ar fi trei spre cei doi români, însă a ratat.

Instanța este de părere că scenariul conturat de femei și de martori este plauzibil, dar că aceste probe – în ciuda ADN-ului și a urmelor de sânge – „nu sunt suficient de convingătoare”.

Însuși Olgun T. a declarat în ședința de judecată că avea o programare ca și client la una dintre prostituatele românce. Una dintre femei i-ar fi oferit un kilogram de canabis și ar fi vrut să-l cumpere, dar nu avea destui bani la el. Când s-a întors mai târziu cu un co-inculpat, cei doi ar fi fost „ținuți în ambuscadă și maltratați de bărbați și femei”.

Citește mai multe în continuare AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel