Olanda. Românul care a spulberat cu mașina un grup de fete, după ce a fost refuzat, explicaţie halucinantă 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
olanda_roman_cu_masina_in_grup_de_oameni
olanda_roman_cu_masina_in_grup_de_oameni

Românul, Valentin C., de 23 de ani, care a lovit un grup de fete în faţa unei cafenele, la sfârşitul lunii septembrie, în oraşul olandez Rijsbergen spune că accidentul ar fi fost un incident. Acesta recunoaşte că se afla la volan, dar nu intenționa să lovească pe nimeni. 

 

Declaraţiile românului sunt confirmate de avocatul său, Mark Broere. Procuratura, însă, nu îl crede pe român și îl suspectează de tentativă de omor, pe baza numeroaselor declarații ale martorilor care vorbesc despre un atac. După o ceartă, suspectul care era furios ar fi accelerat şi a intrat în persoanele adunate în faţa unei cafenele.

Românul contestă acest scenariu, potrivit avocatului său. „Este adevărat că era în discotecă cu un compatriot pe care îl întâlnise înăuntru. După un meci pierdut, nişte fete l-ar fi luat în râs. Procuratura spune că, prin urmare, a fost furios și s-a urcat în mașină. S-a uitat o clipă la stânga (...) și apoi a văzut brusc acel grup de oameni din fața lui.  Clientul mi-a spus că nu era furios și că vroia să plece acasă. Necunoscând drumul, s-a întors cu mașina la cafenea. Se uita pe telefon,  apoi s-a uitat în stânga să vadă dacă prietenul său era acolo. Deodată a văzut un grup de oameni chiar în fața mașinii”, spune avocatul său. Potrivit acestuia, românul ar fi vrut să apese frâna, dar din greşeală a apăsat pedala de accelerație: „Asta explică de ce martorii l-au văzut accelerând”, scrie destentor.nl.

Citeste si:  Olanda. Românul care a spulberat cu mașina un grup de fete, după ce a fost refuzat, depistat și încarcerat în Belgia

 

„Nu a realizat că trebuia să sune sau să se prezinte la poliție...”

 

Explicând de ce românul a fugit de la locul accidentului, avocatul spune că acesta s-a speriat. „Clientul a vrut să se întoarcă, dar i-a văzut pe toți acei bărbaţi apropiindu-se cu furie de el și a auzit o sticlă, care fusese aruncată în mașină. A fost stresat și condus acasă, unde a aflat că un prieten român murise în acea noapte în Belgia. Deoarece clientul meu vorbește olandeză, a trebuit să traducă. În zilele următoare, totul trebuia aranjat.  El nu a realizat că trebuia să sune sau să se prezinte la poliție”.

Suspectul a fost reținut  la cinci zile după incident. Între timp, românul a scăpat de maşina cu care intrase în grupul de bărbaţi. „Și-a dat seama că nu avea suficienți bani pentru a întreține mașina. A vândut-o înapoi românului de la care a primit-o”, mai spune avocatul său. Acesta consideră că suspiciunea de tentativă de omor este mult prea serioasă. „Asta i-ar putea aduce câțiva ani de închisoare. Dar nu a fost intenționat. Clientul meu a provocat un accident rutier grav. Nici nu s-a opus predării sale din Belgia", mai spune avocatul.  În această săptămână, camera de consiliu a instanței din Breda va stabili dacă există suficiente indicații împotriva suspectului pentru a-l pune în închisoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel