Olanda. Prostituată româncă, aproape ucisă: „Am lovit o tâ**ă până la comă“. O fetiță o așteaptă acasă pe Simona. Medicii, rezervați

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Simona, o prostituată româncă în vârstă de 28 de ani, a fost bătută de un client din cartierul roșu. Tânăra este de atunci în comă, încă inconștientă, și probabil că nu se va mai recupera niciodată.

„Are deja un copil acasă”, spune Elaheh, o colegă de-a româncei din Cartierul Roșu din Amsterdam, Olanda, care o cunoștea pe „Gabriella“ - așa cum era cunoscută în cartierul roșu, ca fiind o „fată dulce” care lucrează fără proxenet. „Nu are nevoie de bani. Nu a avut probleme cu banii. Îi plac petrecerile”.

Gabriella este de fapt Simona, o româncă de 28 de ani din Galați. În România pe Simona o așteaptă un soț și o fiică minoră. Femeia a fost găsită în stare gravă  la 1 martie, iar de atunci este în comă. A fost recent transferată la AMC cu  leziuni cerebrale severe. Clientul ei, cel care ar fi agresat-o, Volendammer Kees M., a fost arestat pentru tentativă de omor, iar procesul său în instanță începe marți.

Relația cu soțul ei progresează cu urcușuri și coborâșuri. Cei doi se cunosc de 20 de ani și, potrivit soțului ei, Simona este rebelă și încăpățânată. „A făcut ceea ce voia să facă”, spune el poliției. La început a lucrat o vreme în prostituție în Spania. A ajuns la Amsterdam prin prieteni români. Ei i-au spus că munca merită din punct de vedere financiar. Simona face naveta între Olanda și România de trei ani. Când este la Amsterdam, lucrează șase zile pe săptămână. 

O fetiță de câțiva anișori și soțul o așteptă acasă

 

În România petrece o lună cu familia și își conduce magazinul. Acasă nu vorbește despre alcool sau droguri. Asta este diferit în Amsterdam. Acolo fumează, bea și consumă cocaină. „A vrut să se întoarcă acasă după acest an și să nu mai lucreze la Amsterdam”,a mărturisit soțul ei, citat de parool.nl.

Dar Simona este de o jumătate de an în stare extrem de gravă, iar prognosticul ei este unul extrem de rezervat, spun medicii. 

În zorii zilei de 1 martie, Volendammer Kees M. merge cu un prieten pe străzile din cartierul roșu, după ce a băut bere și a consumat cocaină cu un amic.  Elaheh și Simona stau în spatele ferestrei și ambii bărbați pătrund înăuntru. După ce a intrat într-o cameră cu Simona și a plătit 650 de euro (după ce înainte mai achitase 200 de euro pentru el, și 100 pentru amicul său), 15 minute mai târziu, Kees și Simona părăsesc camera. Simona îi trimite apoi text soțului ei din România că nu găsește un hotel și că își duce clientul în apartamentul ei. Apoi Kees M îi mai plătește alți 300 de euro Simonei. La unsprezece și jumătate, Simona îi trimite o un alt mesaj soțului ei din România: „130. Are mai multe“. La scurt timp după ce Kees M. a retras și suma respectivă, ea trimite un nou mesaj: „Nu-l voi lăsa să plece; pentru că este olandez“.

„Am dat cu piciorul într-o cu**ă până la comă”

 

O oră mai târziu, Kees M. sună la 112, apoi îi trimite un mesaj prietenului său: „Am fost păcălit din greu. Sunați la poliție”, trimite el. Prietenul încearcă să afle ce s-a întâmplat. „Aproape că am omorât pe cineva”, scrie Kees. „Sună la poliție, viața mea s-a terminat acum“, i-a scris ulterior Kees.

Prietenul este foarte îngrijorat și vrea să știe dacă Kees este în regulă. „Mă duc acum la poliție, dar trebuie să-mi fie clar. Spune ACUM“, îi scrie acesta, iar Kees îi răspunde: „Am dat cu piciorul într-o cu**ă până la comă”, îi răspunde acesta.

Kees sună apoi din nou la 112 după ce ofițerii au identificat casa, au găsit-o pe Simona întinsă pe podeaua casei, bătută și scoțând niște sunete ca de sforăit. Are leziuni cerebrale grave și este în comă, au concluzionat medicii de pe ambulanță.

Kees, un muncitor de 25 de ani timid, fără antecedente penale și care încă trăiește cu părinții săi, spune că nu-și poate aminti nimic despre abuz, dar spune că își amintește că Simona l-ar fi filmat gol și apoi i-ar fi spus că are coronavirus: „Am crezut că o să mă șantajeze, că o să posteze videoclipuri online. Ea a spus că este minoră. Eram speriat și tremuram tot, îngrozit”. Apoi își aduce aminte cum a răs de el: „Mai întâi o împingere, apoi o lovitură, apoi am lovit-o. Nu mai știu exact”, a explicat acesta.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel