Olanda. Mai multe unităţi de primiri urgenţe s-au închis din cauza suprasolicitărilor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
spital_olanda
spital_olanda

Sistemul medical se confruntă cu dificultăţi severe din cauza numărului în creştere al pacienţilor cu COVID-19, motiv pentru care mai multe unităţi de primiri urgenţe din Olanda s-au închis, inclusiv  cele pentru traumatisme, relatează miercuri dpa.

Unităţi spitaliceşti de primiri urgenţe din Amsterdam, Rotterdam si Haga au trebuit să fie închise timp de câteva ore din cauza personalului şi a paturilor insuficiente, a declarat miercuri în parlament Ernst Kuipers, şeful reţelei olandeze de medicină de urgenţă. A fost nevoie ca pacienţi cu urgenţe să fie transportaţi cu ambulanţele la alte spitale din localitate sau din alte oraşe.

Ca reacţie la înmulţirea cazurilor de infectare cu coronavirus, guvernul olandez a înăsprit marţi restricţiile şi a impus o carantină parţială în ţară. Spitalele se aşteaptă însă să îşi reducă cu 40% asistenţa medicală obişnuită sau chiar cu 75% dacă noile măsuri nu vor avea efectul dorit. 'Aceasta înseamnă ca vor rămâne să funcţioneze doar serviciile de urgenţe, pe lângă asistenţa pentru COVID-19', a afirmat Kuipers, potrivit căruia situaţia este 'sumbră' comparativ cu primul val al epidemiei.

Spitalele au fost deja nevoite să anuleze sute de operaţii şi diferite tratamente. Aproape 44.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost depistate săptămâna trecută în Olanda, adică o incidenţă de 252 de infectări la 100.000 de locuitori.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel