Oficial. Noua tulpină a coronavirusului a fost identificată și în Italia. Anunț de ultimă oră

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Sănătății a anunțat că noua variantă a virusului Sars-CoV-2 a fost identificată la o persoană din Roma, care s-a întors din Regatul Unit în ultimele zile, relatează Corriere. 

„Departamentul științific al policlinicii militare Celio, care în această situație de urgență colaborează cu Institutul Superior de Sănătate, a secvențiat genomul virusului SARS-CoV-2 de la un subiect testat pozitiv cu varianta găsită în ultimele săptămâni în Marea Britanie," a anunțat Ministerul Sănătății italian.

„Pacientul și partenerul său care s-au întors din Regatul Unit în ultimele zile cu un zbor aterizat pe aeroportul Fiumicino, se află izolați și au urmat, împreună cu alți membri ai familiei și  cu toate contactele directe, toate procedurile stabilite de Ministerul Sănătății ".

Noua variantă a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie ; din cauza caracteristicilor sale - în special vitezei de transmisie, care ar fi cu până la 70 la sută mai mare decât varianta dominantă anterior - guvernul britanic a decis sâmbătă, 19 decembrie, o serie de noi măsuri de izolare .

Duminică, după ce premierul britanic Boris Johnson a anunțat noile măsuri anti-Covi, mai multe țări europene - inclusiv Italia și România - au anunțat suspendarea zborurilor din și spre Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel