EXCLUSIV  Oficial de la MAE despre existența ROMÂNILOR în regiunea INCENDIILOR masive din HUELVA: Peste 3.000 de persoane EVACUATE

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Incendiul din Huelva, provincia Andaluzia, Spania, izbucnit încă de joia trecută, a fost stabilizat după ce a distrus peste 12.000 de hectare. 3.130 de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor. MAE răspunde, la solicitarea Știri Diaspora, despre existența românilor în zona afectată de incendii.

Serviciul andaluz de stingere a incendiilor forestiere, planul Infoca, a declarat că incendiul pornit încă de joia trecută de la Almonaster la Real (Huelva) a fost stabilizat în această dimineață, după patru zile de muncă Potrivit primelor estimări, ar fi ars aproximativ 12.000 de hectare. 3.130 de locuitori din zonele afectate au fost evacuați preventiv.

Citește și: Spania. Regiunea Huelva, unde sunt foarte mulți români, ARDE: Aproape 2.500 de oameni evacuați din calea flăcărilor (VIDEO)

La solicitarea Știri Diaspora, MAE a răspuns cu privire la posibila existență a cetățenilor români n arealul cuprins de incendii.

„În contextul incendiilor de vegetație care afectează în prezent provincia Huelva, Andaluzia, Regatul Spaniei, Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Sevilla, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la eventuala existență a unor cetățeni români printre persoanele afectate.

MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară. Consulatul General al României la Sevilla este în dialog cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară“, a răspuns MAE în EXCLUSIVITATE pentru Știri Diaspora.

250 de lucrători care au fost evacuați pot reveni la activitatea lor

 

MAE reamintește cetățenilor români din Spania că pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34 954 233 243, +34 954 230 947, +34 954 624 053, +34 954 624 070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter urgent, au la dispoziție și telefonul de urgență al oficiului consular al României la Sevilla: +34 648 212 169.

În total, 3.130 de persoane au fost evacuate din satele cuprinse între Almonaster și Real (Cueva de la Mora, Monteblanco și Mina Concepción), Zalamea la Real (El Pozuelo, El Buitrón și El Villar), El Campillo (Traslasierra), Calañas ( Sotiel Coronada) și Valverde del Camino (Los Pinos, La Florida și Puerto Blanco). În plus, 250 de lucrători care au fost evacuați de compania Matsa din instalațiile sale Mina Magdalena și Aguas Teñidas ar putea reveni la activitatea lor, deși ministrul agriculturii, creșterii animalelor, pescuitului și dezvoltării durabile din Junta de Andalucía, Carmen Crespo, subliniază că aceasta este „o decizie pe care compania trebuie să o ia”.

„Ne confruntăm cu un incendiu similar celui produs la Riotinto în 2004 (n.r. care a afectat 34.300 de hectare de suprafețe montane în Sevilla și Huelva), dar astăzi vedem că lucrurile se stabilizează. Există perspective mai bune și unele dintre drumurile blocate ar putea fi deschise”, a asigurat delegatul guvernului în Andaluzia, Sandra García Martín, citată de El Pais.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel