OFICIAL. S-a AFLAT unde vor vota ROMÂNII din Cehia la alegerile PREZIDENŢIALE. Va fi o SINGURĂ SECŢIE!

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sectii de votare strainatate
sectii de votare strainatate

Un anunţ important a fost făcut de Ambasada României în Republica Cehă, pentru românii care doresc să voteze acolo la alegerile prezidenţiale. Potrivit unei informări de pe pagina instituţiei, Ministerul Afacerilor Externe ceh acceptă organizarea secţiilor de votare doar la sediile ambasadelor sau consulatelor de pe teritoriul ţării. Astfel, pentru România, rămâne doar o singură variantă, la sediul ambasadei, situat în Praga.

"A T E N Ț I E !

MAE ceh a informat oficial în acest an toate reprezentanțele diplomatice acreditate în Republica Cehă că va accepta organizarea de secții de votare numai la sediile reprezentanțelor diplomatice și consulare de pe teritoriul Cehiei.

În conformitate cu prevederile Convenției de la Viena, statul ceh acceptă organizarea de alegeri de către alte state pe teritoriul său, însă acestea trebuie să aibă loc la sediile misiunilor diplomatice și consulare ale statului respectiv, având în vedere problemele de jurisdicție și de securitate care pot apărea cu aceste ocazii.

În consecință, la alegerile din noiembrie 2019 pentru Președintele României, Ambasada României în Republica Cehă va putea organiza secție de vot pentru alegeri numai la sediul misiunii sale diplomatice din Praga", se arată pe pagina oficială a Ambasadei României în Republica Cehă.

Citeşte şi: Meleşcanu, despre ROMÂNII din diaspora: "Nu simt că i-am DEZAMĂGIT"

Anunţul a fost distribuit şi pe pagina Ministerului Afacerilor Externe:

"Cetățenii români aflați în Republica cehă în perioada Alegerilor Prezidențiale 2019 vor putea vota doar la sediul Ambasadei României, conform deciziei ministerului afacerilor externe ceh. #AlegeriPrezidențiale2019".

La alegerile europarlamentare din 26 mai au fost deschise două secţii de votare în Cehia, conform listei postate pe site-ul MAE, la sediul ambasadei din Praga şi în Brno.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel