Șofer român de microbuz cu pasageri, prins cu alcoolemie de 1.22

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un șofer de microbuz din Alba a fost prins la volan cu o alcoolemie de de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost depistat de polițiști în timpul unei campanii care a vizat legalitatea transportului de persoane și în cadrul căreia au fost reținute peste 1.000 de permise.

Potrivit unui comunicat al IGPR, în perioada 6 – 19 iulie, polițiștii au desfășurat o acțiune, la nivel național, ce a vizat transportul public de persoane.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 5.249 de sancțiuni pentru depășirea vitezei legale.

De asemenea, au fost aplicate 171 de sancțiuni contravenționale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 271 pentru folosirea telefonului mobil fără dispozitiv tip ,,mâini libere” și 377 pentru defecțiuni la sistemul de iluminare-semnalizare.

Polițiștii dau ca exemplu un bărbat de 48 de ani din județul Alba, care, aflat la volanul unui microbuz, a fost depistat cu o alcoolemie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt șofer de 32 de ani din județul Bacău, în timp ce a efectuat transport rutier public de persoane cu un microbuz, nu a respectat măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și a fost amendat cu 2.000 de lei.

Pentru alte abateri de la normele rutiere, polițiștii au aplicat 9.646 de sancțiuni contravenționale.

Au fost reținute 1.075 de permise de conducere, 640 de certificate de înmatriculare, au fost aplicate 24 de măsuri de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului, iar în cazul a 102 mașini a fost dispusă imobilizarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel