Codurile penale, în presa germană. Se cere declanșarea procedurii disciplinare împotriva României

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Presa germană reia tema justiției din România și prezintă concluzii grave pentru guvernul Dăncilă. Uniunea Creștin Democrată susține că ar trebui declanșarea procedurii disciplinare împotriva României de către Comisiaa Europeană, potrivit cotidianului german Spiegel, relatează g4media.

Gunther Krichbaum (CDU), președintele Comisiei pentru afaceri europene din legislativul de la Berlin, solicită Comisiei Europene să inițieze proceduri disciplinare împotriva României. Motivul - Guvernul român subminează statul de drept de ani de zile, fără ca Bruxellul să acționeze.

Krichbaum critică, într-o scrisoare către președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, guvernul și parlamentul de la București deoarece „au lucrat în mod sistematic pentru a împiedica lupta foarte necesară împotriva corupției și pentru a elimina standardele statului de drept”.

În acest context de neîncredere în guvernul de la București, majoritatea parlamentară   a adoptat modificare codurilor penale, cu articole de care beneficiază Liviu Dragnea, în ciuda avertismentelor din partea partenerilor externi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel