Oana Ursache, noul preşedinte al Direcţiei pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Oana Ursache / Facebook
sursa foto: Oana Ursache / Facebook

Direcția pentru Relația cu Românii de Pretutindeni are un nou preşedinte, Oana Ursache (USR – PLUS), membră în cadrul Biroului Național PLUS. Aceasta îl va înlocui pe Ovidiu Burdușa.

"Zic să aflați de la mine, nu din Monitorul Oficial! Sunt din nou președintă: prima dată am fost președinta Ligii Studentelor din România – Universitatea din Suceava, în 93. Îți amintești, Dalila Dulgheriu? Era a “studEntelor” ați citit bine!

Sunt din 2015 președinta Rețelei de Studii Românești (RIER).

De ieri sunt președinta Direcției pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, nume nou pentru DRP, fostul Minister al Românilor de Pretutindeni.

Scrisesem o postare luuuuungă, în care îmi povesteam viața și parcursul, dar a trebuit să îl scot pe Igor, the Boxer la plimbare și am prăpădit bunătate de confesiune. Semn divin că nu trebuia să citiți 10 pagini.

Vă îmbrățișez cu rugămintea de a feminiza funcțiile, deputatĂ, președintĂ, senatoare, directoare, ministră! Nu e greu. Bariera e în percepțiile noastre. Urnim bolovanul la deal.

Cu drag, fireste. Implicați-vă și voi, rogu-vă. Nimeni nu poate face revoluție de unul singur", a transmis Oana Ursache, pe pagina sa de Facebook.

 

Cine este Oana Ursache

 

Oana Ursache a fost Coordonator Regional Diaspora, responsabil BN Diaspora şi lector universitar. Conform USR-PLUS, Oana Ursache are disponibilitate şi proiecte de comunicare şi implicare a românilor din diaspora, capacitate de comunicare şi empatie cu categorii sociale diverse.

Potrivit CV-ULUI publicat pe site-ul PLUS, Oana Ursache este lector universitar doctor la Universitatea din Alicante, Granada, dar și la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, fiind specialistă în literatură comparată, culturologie, literaturi hispanice, orientale, precolumbiene, arabe, etc. 

A coordonat o serie de nouă volume despre corpologia feminină și a publicat numeroase cercetări științifice și este traducătoare de literatura română contemporană. 

A organizat în străinătate congrese pe diferite teme, dar și festivaluri, precum: Festivalul Culturii Române și Festivalul Copilăriei România ca teren de joacă, organizat împreună cu Ambasadele României din Spania și din Portugalia și cu sprijinul ICR Madrid. 

Atunci când a înființat RO100 Andaluzia, a fost prima femeie care propunea formarea unei comunități locale și prima persoană care propunea o comunitate locală în Spania. 

În prezent este membră în cadrul Biroului Național PLUS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel