Oana Stănciulescu: Jurnaliștii trebuie să-l dea în judecată pe ministrul Justiției!

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Tudorel Toader a retras acreditarea la conferințele de presă de la ministerul Justitiei jurnalistului Ovidiu Oanță de la Pro Tv și Ionelei Arcanu. Mai mulți jurnaliști au reacționat după această decizie.

Jurnalista Oana Stănciulescu a declarat pentru stiridiaspora.ro" că acest lucru este de o gravitate extremă pentru libertatea presei, iar ziariștii cărora li se interzice prezența la ministerul Justiției trebuie să-l acționeze în judecată pe Tudorel Toader.

"Tudorel Toader nu este la notariatul lui să își permită să interzică accesul unui jurnalist care pune întrebări incomode sau care nu sunt pe placul unui demnitar. Așa ceva se întâmplă rar în democrație, fiind specific societăților dictatoriale. Îi sfătuiesc pe jurnaliștii care au fost interziși să-l dea în judecată pe ministrul Justiției.  Dacă un jurnalist american a reușit să învingă Casa Albă, cred că este foarte posibil și ca un jurnalist român să-l învingă pe Tudorel Toader. Doar nu este mai puternic decât Trump. Președintele SUA tocmai a fost învins în instanță de jurnalistul CNN Jim Acosta, iar acesta trebuie să îşi primească înapoi acreditarea la Casa Albă. Dacă am ajuns în România să ne luptăm pentru dreptul de a informa cetățenii, atunci să o facem. Iar ceilalți jurnaliști trebuie să fie solidari cu cei interziși, indiferent cine le este patron sau ce politică editorială trebuie să accepte. Cenzura unui jurnalist este deasupra oricărui patron și loc de muncă", a declarat pentru stiridiaspora.ro jurnalista Oana Stănciulescu.

Ovidiu Oanță, jurnalist PRO TV, a anunțat pe pagina de facebook că i s-a ridicat acreditarea de la ministerul Justiției.

„Ministerul Justitiei refuza nejustificat sa ma mai acrediteze dupa ce in repetate randuri Tudorel Toader mi-a spus ca imi va interzice accesul in minister, revoltat de intrebarile mele deranjante!”, a scris Oanță pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel