Oana Stănciulescu: Declaraţie CIUDATĂ a unui FOST preşedinte PNL

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Fostul preşedinte PNL, Valeriu Stoica, a făcut recent o radiografie a societăţii româneşti, unele dintre afirmaţiile sale ridicând însă semne de întrebare. Jurnalista Oana Stănciulescu consideră că Valeriu Stoica, în calitate de fost preşedinte PNL, trebuia să fie mai atent la ce variante acreditează în spaţiul public.

'Valeriu Stoica lansează un scenariu politic pentru această toamnă absolut surprinzător. Fostul președinte PNL susține că este posibilă, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, o apropiere a liberalilor de PSD, pentru ca președintele Iohannis să câștige și al doilea mandat la Palatul Cotroceni. Mai mult, fostul lider liberal spune că Iohannis, împreună cu PNL, ar putea chiar să le ofere postul de premier celor de la PSD. Nu doar că este un scenariu halucinant ci, îndrăznesc să spun, total improbabil. În primul rând că Valeriu Stoica ar fi trebuit să argumenteze, ca un politician de clasă ce este. În al doilea rând, nu a explicat de ce Iohannis și PNL ar putea face această ofertă și nu Barna și USR. În al treilea rând, unul dintre cei mai mari adversari ai PSD este chiar actualul președinte PNL, Ludovic Orban. Acesta a fost singurul liberal important care nu doar că s-a opus alianței cu PSD-Ponta, formând celebrul USL, ci a rămas până în zilele noastre un critic al acestei alianțe politice, excluzând categoric o revenire la o astfel de alianță pe care, de altfel, o consideră toxică. Și atunci, ce l-a mânat în luptă pe Valeriu Stoica? Iată o întrebare la care aș vrea să ne răspundă chiar fostul președinte al PNL. Altfel, analiza domnie sale nu doar că este una halucinată, ci ridică și semne de întrebare', a spus Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

Fostul președinte PNL, Valeriu Stoica, a declarat, într-un interviu pentru Hotnews, că în varianta în care candidatul PSD va intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din toamnă, atunci PNL ar putea să dorească o alianță cu PSD.

În a doua variantă, candidatul PSD nu va intra în al doilea tur. În această a doua variantă, traiectoria descendentă a PSD va continua. Vom avea prin urmare un candidat USR-PLUS și Iohannis. Ei bine, în acel moment vom vedea ce va face Klaus Iohannis. Pentru că din acel moment există riscul să se facă din nou o apropiere de PSD. Și în loc ca PSD să fie lăsat să meargă pe curba descendentă, va fi sprijinit. Ce ar putea să ofere Iohannis PSD-ului? Există riscul să îi ofere postul de premier. Foarte mare risc. Ce ar putea să ofere altceva la schimb?, a declarat Valeriu Stoica pentru Hotnews.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel