Oana Andreea Mecles, primul judecător de origine română din Italia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cinci noi magistrați în Cuneo. Printre aceștia se numără și o tânără româncă, în vârstă de 34 de ani.

Cinci noi magistrați în Cuneo. Procuratura are acum  personal complet pentru prima dată de la unificarea cu tribunalele din Saluzzo și Mondovì. Printre cei numiți se numără și primul judecător de origine română.
 
Cinci noi magistrați au fost numiți la Tribunalul și Parchetul din Cuneo. Toți sunt proaspăt numiți: cel mai în vârstă are 38 de ani, iar cel mai tânăr a împlinit 31 de ani acum câteva zile.
 
Parchetul va fi completat de trei procurori adjuncți. Împreună cu aceștia, doi judecători au intrat în serviciu, unul pentru Tribunalul Civil și celălalt pentru Oficiul de Supraveghere: Chiara Martello, născută la Napoli la 27 mai 1989 (fostă stagiară la Tribunalul din Napoli), va merge la Tribunalul Civil, în timp ce Oana Andreea Mecles, născută la Viseu de Sus în România la 20 februarie 1987 și provenind de la Tribunalul din Cagliari, este destinată postului de magistrat de supraveghere. Dr. Mecles, care se află în Italia din 2002, a absolvit Universitatea din Torino înainte de a dobândi cetățenia și este primul judecător de origine română în rândurile sistemului judiciar.

Primul judecător de origine română din Italia


 
Cu toții au fost întâmpinați și au primit urări de succes din partea vicepreședintelui tribunalului, Alberto Tetamo, a președintelui Baroului Claudio Massa și a procurorului șef Onelio Dodero: "Pentru prima dată de la unificarea parchetelor din Cuneo, Saluzzo și Mondovì, avem personal complet", a remarcat acesta din urmă cu satisfacție.
 
Dodero le-a adresat tinerilor avocați cuvinte amare cu privire la starea de sănătate a sistemului judiciar: "Vă începeți activitatea într-unul dintre cele mai grele momente cu care s-a confruntat vreodată sistemul judiciar. Am pierdut încrederea societății civile și suntem la un pas de o de legitimare care ne-ar putea aduce sub tutela altora. O mare parte din această situație este din vina noastră, așa că, în loc să găsim scuze, cred că a venit timpul să ne cerem scuze. Avem nevoie ca tinerii să se ridice din nou, agățându-se mereu de valorile cartei constituționale pe care ați jurat. Sunteți oportunitatea de a ne ajuta să ne recuperăm, să ne schimbăm", a concluzionat șeful procuraturii din Cuneo, cu un sfat în special pentru noii săi colegi: "Procurorilor le spun să fie atenți, veți avea de-a face cu material uman pe care îl puteți afecta iremediabil. Și să știm că independența este un lux care ne costă mult în fiecare zi și care adesea înseamnă singurătate, potrivit Cuneodice.it. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel