Irlanda de Nord: O româncă, victima unor „insulte rasiste“ care l-au băgat în ÎNCHISOARE pe un britanic zelos

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O româncă a fost victima unor insulte cu tentă rasistă. Și ghivecele de flori pe care femeia le îngrijea au fost „victimele“ unui britanic ce a ajuns în spatele gratiilor pentru proferarea de insulte rasiste.

Un cetățean britanic care a proferat „insulte rasiste” și a „atentat“ la ghivecele cu flori ale unei românce, în Ballymena, Irlanda de Nord, a fost condamnat pentru opt luni în spatele gratiilor.

Potrivit Ballymena Daily, un cetățean britanic de 44 de ani a comis faptele pentru care a fost condamnat la închisoare pe 19 iunie, în orașul Ballymena. O româncă a chemat atunci poliția, reclamând că un individ a agresat-o verbal și i-a distrus ghivecele cu flori. Ea le-a arătat polițiștilor imagini cu inculpatul pe care le filmase cu telefonul mobil.

Mai mult, în timp ce era dus spre secția de poliție inculpatul le-a strigat polițiștilor că „îi va termina“ și chiar a lovit un agent în duba cu care era transportat la poliție. Deși, inițial, făptuitorul a spus că ghivecele și plantele erau deja distruse când el a ajuns acolo, în fața dovezilor femeii a trebuit să își recunoască faptele.

Potrivit avocatului bărbatului, înainte de incidentul cu românca, britanicul fusese acostat de doi indivizi care i-au cerut o țigară, iar lui i s-a părut că aceștia încearcă să îi fure rucsacul. Avocatul a mai spus că acestuia îi pare rău de cele întâmplate și vrea să prezinte scuze străinilor pe care i-a întâlnit în acea seară.

Judecătorul l-a condamnat la opt luni de închisoare cu executare, spunând că a fost un incident agravant, iar inculpatul a încălcat astfel patru sentințe de închisoare cu suspendare. Instanța a stabilit că incidentul a fost tratat ca o „infracțiune de ură”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel