O româncă și soțul ei au adus Kremlinul în Belgia: "Numele vine de la o poveste trăsnită. Nu avem nimic de-a face cu războiul“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa: https://lameuse.sudinfo.be/
Sursa: https://lameuse.sudinfo.be/

Kremlin, un bar rusesc, se deschide la Saint-Ghislain în Belgia: "Nu avem nimic de-a face cu războiul“ spun Alexandra și partenerul ei, Alexandre. 

Un nou bar și-a deschis porțile în Saint-Ghislain, Belgia. Dar este o victimă a evenimentelor actuale. Acesta a fost creat pe tema Rusiei și se numește Kremlin. Nu este un nume ușor de respectat într-o perioadă de război între Rusia și Ucraina.

De la începutul războiului din Ucraina, nu trece o zi fără să auzim de Kremlin. Dar Kremlinul nu este doar reședința oficială a lui Vladimir Putin, ci, mai nou, un bar din Saint-Ghislain, administrat de o româncă și partenerul ei! La sfârșitul anului 2021, înainte de a se pomeni de conflictul dintre Rusia și Ucraina, Alexandra Crinăscu și Alexandre Vandebroek și-au deschis localul din Rue Grande și au decis să îl numească Kremlin.

O româncă și soțul ei au adus Kremlinul în Belgia

 

Cu toate acestea, managerii nu au niciun fel de experiență în Rusia. Alexandra, în vârstă de 22 de ani, este româncă, iar Alexandre, în vârstă de 23 de ani, este belgian. "Numele barului vine de la o poveste trăsnită", spune tânăra. "Tatăl meu și-a petrecut tinerețea în România. Era un club de noapte numit Kremlin. S-a simțit foarte bine acolo. Am decis să ne numim afacerea noastră în același fel, ca o aluzie la acest lucru“, a explicat Alexandra.

Proprietarii au decis să joace cartea rusească până la capăt. În interior, decorul amintește de Moscova: o frescă impresionantă a Kremlinului a fost pictată de un artist pe unul dintre pereții barului. Pe de altă parte, există păpuși rusești. Și fiecare cocktail poartă numele unui oraș rusesc: Moscova, Sankt Petersburg, Kazan... Majoritatea sunt, evident, pe bază de vodcă.

"Conceptul ni se pare original pentru că nu cunoaștem niciun alt bar rusesc în regiune. În plus, Rusia este o țară frumoasă. Avem prieteni ruși care sunt foarte drăguți", continuă Alexandra. Dar războiul din Ucraina i-a mai domolit puțin entuziasmul. "În urmă cu câteva zile, am distribuit fluturași. Unele persoane au reacționat urât și ne-au spus că am ales un nume greșit. Dar în urmă cu două luni, nu vorbeam deloc despre război", explică românca. Pe rețelele de socializare, barul este uneori menționat chiar și în publicațiile care se referă la război, datorită numelui său. "Dar noi nu am avut nimic de-a face cu asta“, subliniază ea, citată de Sudinfo.be.

Alexandra: "Numele vine de la o poveste trăsnită. Nu avem nimic de-a face cu războiul“

 

Alexandra și Alexandre nu intenționează să schimbe numele afacerii lor. "Războiul nu a afectat prea mult barul. Oamenii sunt chiar curioși și vin să bea un pahar pentru a vedea cum arată barul. Poate că unii oameni se împiedică de numele nostru. Dar noi suntem doar un bar. Scopul este de a ne distra într-o atmosferă de familie. Toată lumea este binevenită. De altfel, toată familia mea este din România, o țară care găzduiește mulți refugiați ucraineni“, a adăugt Alexandra.

Proprietarii vor să meargă și mai departe și ar trebui să ofere în curând specialități rusești, cum ar fi produse de patiserie. "Sperăm să atragem mai mulți oameni, pentru că nu este ușor în acest moment", spune Alexander. "Deschiderea unei afaceri în această perioadă a anului este foarte complicată, dar am vrut să începem“. Ei așteaptă cu nerăbdare sfârșitul restricțiilor pandemice și, de asemenea, sfârșitul războiului din Ucraina. Kremlinul din Saint-Ghislain va putea astfel să prezinte mai ușor farmecul Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel