O româncă, reprezentanta Italiei la handbike la Jocurile Paralimpice 2021. Ana Maria: „Voi da totul și chiar mai mult“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
O româncă va reprezenta Italia la concursul de handbike de la Jocurile Paralimpice 2021. Ana Maria:  „Voi da totul și chiar mai mult“
O româncă va reprezenta Italia la concursul de handbike de la Jocurile Paralimpice 2021. Ana Maria: „Voi da totul și chiar mai mult“

Ana Maria Vițelaru, o româncă de 38 de ani, campioană la handbike, va reprezenta Italia la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. „Este o mare onoare, voi da totul și chiar mai mult", spune sportiva.

Ana Maria s-a născut în România în 1983, dar a ajuns în Italia când avea doar 17 ani. Un accident în timp ce se afla într-o gară din România a dus la amputarea ambelor picioare. Tânăra a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale, dintre care unele au fost efectuate în Italia.

Căsătorită și locuind în Castelnovo Sotto, lucrează la Manifatture di San Maurizio, în cadrul grupului Max Mara. Ieri a aflat oficial că va merge la Jocurile Paralimpice: la Roma a primit învestirea cu tricoul albastru și va concura la Tokyo la handbike, împotriva unor adversari care se anunță aprigi.

"O zi înfiorătoare, cu pielea de găină și acum, când vorbesc despre asta, îmi revine în minte. Încerc să mă trezesc dintr-un vis, dar oare chiar sunt eu? Chiar am reușit? Mă duc la Olimpiadă?", a spus Ana Maria când a aflat vestea, potrivit Il Resto del Carlino.

"Sunt emoții care în inima mea nu se vor șterge niciodată. O zi foarte caldă afară, dar care îți încălzește inima. Să fiu la Quirinal, să am tricoul albastru în mână, să-l privesc și să-l revăd: da, voi reprezenta Italia în competiții care vor fi văzute în toată lumea și unde voi încerca să dau tot ce am mai bun din mine și chiar mai mult, pentru că este o mare onoare", a adăugat tânăra.

O româncă va reprezenta Italia la concursul de handbike de la Jocurile Paralimpice 

 

Tânăra s-a declarat impresionată și de ceremonia prin care a aflat că va merge la Tokyo să reprezinte Italia. „Uimitor, a durat o oră, dar să fiu acolo cu cei mai buni atleți italieni și nu doar cu cei paralimpici a fost foarte interesant".

Handbyke este considerat însă un sport foarte dificil, iar presiunea este mare cu atât mai mare cu cât echipa de handbike a Italiei a câştigat proba de ştafetă la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro din 2016. "Nu sunt handicapată, sunt extrem de norocoasă să fiu cine sunt și să pot trăi aceste emoții".

"În Japonia, în handbike vom fi trei fete și nouă bărbați. Acolo îmi voi găsi adversari pe măsură, pe lângă chinezi, americani, mexicani. Vor fi curse foarte grele, dar sper că vor fi toți acolo, așa că va fi mai frumos să ies și dacă pentru asta trebuie să mă antrenez mai mult, mai bine așa, pentru că voi fi și mai puternică".

Ana Maria:  „Voi da totul și chiar mai mult“

 

Tânăra, care un job de zi cu zi, sune că a putut să își ia concediu pentru acest eveniment.

"Eu lucrez la Coat University și cei din companie mă încurajează și mă urmăresc. Au pus un articol pe site cu poza mea și mi-au dat un concediu până în septembrie pentru a-mi îndeplini acest vis".

Dar cum arată o zi din viața campioanei noastre? "Mă trezesc dimineața la 5.30 pentru a merge să mă antrenez, în special pe dealurile din Parma. De multe ori sunt însoțită de prieteni, dar dacă cineva vrea să ia bicicleta pentru a da jos câteva kilograme..."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel